Aveţi un câine? Informați-vă care vă sunt drepturile, dar și obligațiile!

4530
Aveţi un câine? Informați-vă care vă sunt drepturile, dar și obligațiile! - drepturi-1702649452.jpg

Articole de la același autor

Sunteți proprietar al unui câine? În acest condiții, trebuie să știți că sunteți obligați să îl înregistrați și să îi microcipați conform legislației în vigoare, iar în caz de pierdere, microciparea permite identificarea și contactarea proprietarilor. Potrivit Primăriei Constanța, câinii neînregistrați găsiți în spațiile publice sunt considerați fără stăpân și sunt supuși legislației specifice.

„Microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân (RECS) sunt obligatorii, dar și utile în cazul pierderii animalelor de companie. Dacă vă pierdeți câinele, iar acesta este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dumneavoastră de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, din strada Câmpul cu Flori nr. 11. De asemenea, proprietarii au responsabilitatea de a oferi protecție, îngrijire și un adăpost adecvat animalelor lor. Abandonul câinilor preluați de la adăpost constituie infracțiune și se sancționează conform legislației specifice”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Totodată, se recomandă menținerea igienei în spațiile publice și adiacente, precum și ridicarea imediată a excrementelor animalelor de companie. Nu uitaţi! Constituie contravenție și se sancționează conform actelor normative în vigoare: lăsarea liberă a câinilor atât ziua, cât și noaptea, în curțile de folosință comună, de natură a pune în pericol colocatarii sau alte persoane; neridicarea resturilor rezultate în urma hrănirii câinilor, pisicilor sau a altor animale pe domeniul public sau pe spațiile de folosință comună din interiorul sau de jur împrejurul imobilelor.

Mai multe informații suplimentare pot fi obținute de la reprezentanții Adăpostului public pentru animale abandonate din Constanța, pe care îi puteţi apela la numărul 0733.045.213.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3232 secunde