Bolnavii din Constanța ar putea fi transferați în Germania. "Trebuie să ne luptăm pentru viața fiecăruia!"

674
Bolnavii din Constanța ar putea fi transferați în Germania.

Articole de la același autor

O parte din pacienții din Constanța, infectați cu Covid-19, ar putea fi trimiși pentru tratament în spitale din Germania. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, vineri după-amiază, că deja a demarat discuții pentru a stabili procedurile de transfer. Măsura ar fi necesară pentru a evita supraaglomerarea și colapsul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

"Nu cred că este nevoie să așteptăm ca să se umple spitalele noastre și după aceea să ne gândim la alte măsuri. M-am adresat Germaniei și nu numai, dar în special Germaniei, pentru că în toate clasamentele Germania stă cel mai bine, are cel mai mare număr de medici la mia de locuitori și, simultan, cel mai mare număr de personal medical la mia de locuitori. Noi ne aflăm într-un moment în care trebuie să ne gândim la scenariul cel mai rău. Eu nu am făcut aceste adrese ca și cum noi suntem deja la capacitate maximă, suntem sufocați și căutăm disperați soluții. Lucrurile trebuie gândite din timp și planificate", a precizat Decebal Făgădău.

Potrivit primarului Constanței, transportul pacienților ar urma să fie realizat cu aeronave specializate, de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

"Am trimis câte o scrisoare în zonele din Germania unde avem deschise canale de comunicare. Am intrat în contact cu primăria din Dusseldorf, cu domnul primar Thomas Geisel, printr-un cetățean german, domnul Udo Stern, un excelent ambasador al Constanței. Am trimis o scrisoare și către Ministerul Apărării din Germania deoarece știu că utilizează niște aeronave specializate pentru partea aceasta medicală. Am ținut cont de faptul că noi avem în apropiere Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și cea mai mare Bază NATO din România. Nimic nu este mai prețios decât viața și noi trebuie să ne luptăm pentru viața fiecărui constănțean", a subliniat Decebal Făgădău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0858 secunde