Campanie de colectare de ajutoare pentru sinistrații din județele afectate de inundații

227

Articole de la același autor

Asociația pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România (ADEPT România) întinde o mână de ajutor sinistraților din județele afectate de inundații. Astfel, a fost demarată o campanie de colectare de ajutoare. Până la această dată s-au colectat peste 2.500 de kilograme de ajutoare (haine, alimente, mobilier). 

O delegație formată din reprezentanți ai ADEPT România a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Costache Negri din județul Galați, unde a distribuit ajutoarele colectate atât de la membrii asociației, din țară (Arad, Argeș, Brașov, București, Călărași, Constanța, Prahova, Dolj), cât și de la cetățenii care au răspuns pozitiv și au fost solidari cu semenii din acele zone. Campania va dura încă două săptămâni și se desfășoară sub titlul "Toți împotriva apelor. Să fim alături de oameni". În perioada care urmează, se vor colecta și cărți, pentru refacerea bibliotecilor, rechizite pentru copii și, în funcție de posibilitatea fiecăruia, și bani, în contul asociației, RO63BTRL00201201D98876XX, deschis la Banca Transilvania. 

"Trebuie să ne implicăm în acest gen de activități, deoarece este vorba despre oameni și trebuie să fim solidari în clipele grele. Facem apel pe această cale la unitate din partea oamenilor, pentru a ajuta în continuare, deoarece apele au trecut, iar oamenii au rămas fără case, fără animale, fără munca de o viață. Am văzut disperarea oamenilor pe care i-am întâlnit la împărțirea ajutoarelor. În comuna Costache Negri au fost inundate școala nouă, căminul cultural, biblioteca și foarte multe case", au povestit voluntarii. 

Punctele de colectare din țară se pot identifica pe pagina de Facebook ADEPT România, unde se poate lua legătura cu reprezentantul din zona în care cetățenii doresc să doneze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Ajutor pentru copiii afectați de inundații
Pagina a fost generata in 0.5239 secunde