Cancerul de sân, principala cauză de mortalitate la femei: Peste 12 mii de cazuri sunt depistate zilnic

172
Cancerul de sân, principala cauză de mortalitate la femei: Peste 12 mii de cazuri sunt depistate zilnic - cancer1-1669648237.jpg
Cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femeile cu afecţiuni oncologice, peste 12 mii de cazuri noi fiind depistate în fiecare an, în România, potrivit Antena3
Prevenţia este elementară în cazul pacienţilor oncologici pentru depistarea formei de cancer într-un stadiu cât mai incipient.

Cea mai bună metodă de detectare precoce este screening-ul regulat, un instrument foarte util fiind în abonamentul medical care include astfel de servicii de care pacienţii pot beneficia în cliniciile din toată ţara.


Studiile arată că un abonament poate ajunge de 2,5 ori mai des la medic comparativ cu o persoană care nu deţine abonament.


Chiar dacă la nivel european screening-ul pentru cancerul de sân este recomandat la un an sau la doi ani, ţara noastră nu are încă un program de screening pentru această afecţiune, deşi ar ajuta la depistarea precoce a bolii, înainte ca aceasta să fie într-un stadiu avansat. 
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2748 secunde