Când puteţi parca fără să plătiţi, în Zona 2 de taxare din Constanţa

3580
Când puteţi parca fără să plătiţi, în Zona 2 de taxare din Constanţa - fondcandputetiparca-1629133095.jpg

Articole de la același autor

Mai bine de 90% din parcările publice cu plată din municipiul Constanţa sunt incluse în zona 2 de taxare. Este vorba despre parcările situate pe trama stradală a oraşului, unde există marcaje şi panouri de informare privind obligativitatea achitării taxei.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa prevede plata anticipată a taxei sau tarifului pe oră pentru ocuparea unui loc de parcare sau posibilitatea de a achiziţiona abonamente lunare pentru taxa de parcare. Autovehiculele electrice sunt exceptate de la plata parcării.

Abonamentul rezidențial de 208 lei/an cu loc rezervat este valabil cinci ani de la data perfectării. Dacă dețineți un asemenea loc sau abonament anual de parcare rezidențială nu este nevoie să achitați nicio altă taxă pentru a parca în aria locului rezervat/de domiciliu. În cazul în care locul de parcare rezidențial rezervat este ocupat de o altă persoană între orele 8.00 şi 16.00, de luni până vineri, puteți parca pe orice alt loc de parcare disponibil din zonă fără plata vreunei taxe. „În afara acestui interval orar, precum și în zilele de sâmbătă și duminică și de sărbători legale, dacă altcineva vă ocupă locul de parcare rezidențială rezervat, puteţi apela Poliția Locală pentru eliberarea locului rezervat, iar persoana respectivă poate parca pe orice alt loc disponibil sau liber din zona în care locuieşte, fără plata vreunei taxe”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, nu există obligaţia de a elibera propriul loc de parcare rezidenţială rezervat, în niciun interval de timp. Acesta poate fi ocupat de o altă persoană doar dacă este liber și doar de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00. „Nimeni nu vă poate ocupa locul de parcare rezidențial rezervat, nici chiar de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, decţt cu plata tarifului de parcare aferent Zonei 2, ceea ce va conduce la reducerea semnificativă a ocupării ilegale a locului pe care îl deţineţi de către o altă persoană şi mai ales de către turişti”, subliniază reprezentanţii administraţiei locale.

Abonament anual pentru rezidenţi

De asemenea, în limita locurilor de parcare disponibile sau nerezervate situate pe o rază de 200 metri pătraţi de domiciliu, orice constănțean poate rezerva un loc de parcare cu plata abonamentului anual în cuantum de 208 lei. În plus, cei care doresc au posibilitatea achitării unui abonament lunar de 199 lei, aferent Zonei 2, care permite parcarea, fără loc rezervat şi fără plata vreunei taxe atât la domiciliu, dacă acesta este situat în Zona 2, cât şi în orice altă parcare publică nerezervată din Zona 2.

„Pentru orice altă nelămurire, constănţenii se pot adresa cu încredere la adresa de email parcari@primaria-constanta. În acest fel, veți obține informațiile corecte, singurele valabile pentru că provin din sursă oficială”, mai precizează reprezentanţii autorităţilor locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4755 secunde