CÂND SCOATEM CONSTANȚA DIN TRANȘEE?

16280
15
CÂND SCOATEM CONSTANȚA DIN TRANȘEE? - zapadagheata5-1485522487.jpg

Articole de la același autor

Ninsoarea a trecut de mai bine de două săptămâni, dar orașul păstrează la vedere cicatricile adânci ale urgiei albe. Troiene jegoase străjuiesc trotuarele, străduțele secundare sunt adevărate tranșee ale gheții și zăpezii încremenite. Pesemne că lupta autorităților cu zăpada a durat strict atât ca orașul să nu rămână paralizat și doar cât ninsoarea a căzut peste oraș. Volele și escavatoarele au patrulat doar bulevardele, mutând zăpada dintr-un loc în altul. Dar gata! Ninsoarea s-a oprit. 


Prognoza meteo a retras la garaje utilajele, lăsând Constanța să se descurce singură cu munții de zăpadă înnegrită. Să lăsăm soarele să sfârșească ce nu au putu sau nu au vrut să facă alții! Dar, ghinion! Soarele a fost zgârcit, iar gerul a încremenit zloata de zile bune, înfundând parcă și mai tare străduțele și aleile orașului. Mașinile calcă greu pe urmele adânci și alunecoase, pietonii fac echilibristică pe mijlocul străzii, departe de trotuarele blocate de gheață, zăpadă și mașini nefericite, ce nu au putu fi extrase la timp din nămeți. Mii de tamponări zi de zi, oase rupte și mulți nervi. Nu spune nimeni că nu a fost și este o iarnă grea, cu multă zăpadă și ger, dar autoritățile și-au retras trupele cu cântec de fanfară după primele lupte cu omătul. S-a abandonat orice încercare de a dezgheța și deszăpezii Constanța, imediat ce soarele a fost puțin mai călduros, chiar dacă frigul s-a întors în forță și a înghețat și mai tare străzile și trotuarele. 


Imaginea Constanței acum este dezolantă. Troienele pline de mocirlă și mizerie stăpânesc orașul. Uneori nu poți să nu te întrebi de unde atâta mizerie, într-un oraș care se legitimează ca urbe europeană și stațiune de interes național. Dacă gerul nu se va domoli, probabil că primăvara va fi cea care va avea onoarea să ne scape de troiene. Așteptăm, însă, chiar și în 12-lea ceas, ca Primăria să ne scape măcar de mizerie. 



Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Infecție
27 ianuarie 2017
Boală

Constanța este un oraș infect unde boala străjuiește la orice pas. Este murdar ,asemeni orașelor supraaglomerate din Pakistan. Primăria este doar un adăpost de scârboși puși pe afaceri în interes personal.Oamenii sunt de cea mai joasa speță cu tertipuri medievale,comportament de sălbatici cu judecați sumare fără a gestiona rațional sentimentele de furie subite.Constănțenii considera ca e.normal sa ai cainii scării,sa răstoarne oala cu fasole ca sa hrănească pisicile,sa arunce gunoiul pe lângă pubela,să-și plimbe cainii pe spațiile de joaca pentru copii ca sa își facă nevoile.Constănțenii nu au simt artistic,cultural,civic, maximul de lux este grătarul în spatele blocului.Constanța este alcătuită din tigani,bisnitari,machidoni,curve,pensionari agresivi,moldoveni și mai agresivi,băieți de bani gata,șoferi foarte slabi și periculoși,pitipoance ,interlopi,nebuni,boschetari.Arhitectura este la nivelul murmansk din Rusia in simbioza cu Cairo și o parte din satele mărginașe ale Albaniei.Se circula cu căruțe propulsate de cai măgari sau puradei.Se fura tot ce se poate fura.Se zgârie mașini în parcări,se ridica ștergătoare pentru locuri de parcare publice și fictive.Manele în casa de cultură,geci de piele,bingo. Agenți de paza ,shaormerii ,cersetori în intersecții cu prunci în brate.Transport în comun asemănător ca cel din Manila.Constanța văzută prin ochii unui turist care nu va mai intra pe o raza de 250 km de orașul mafiei,mizeriei,proastei creșteri,tiganizării.

zoro
27 ianuarie 2017
ca bine zici

Adevarat, trist, dureros insa din pacate real tot ceea ce s-a descris. Cine nu si-ar dori opusul ? Pacat de potentialul acestui oras.

Răspuns la: Boală
Adăugat de : Infecție, 27 ianuarie 2017
Constanța este un oraș infect unde boala străjuiește la orice pas. Este murdar ,asemeni orașelor supraaglomerate din Pakistan. Primăria este...
bebeto
27 ianuarie 2017
.....

constanta lui mazare si a urmasilor lui

Un cititor
27 ianuarie 2017
...

Chestia asta cu "constanta lui mazare" e veche. Doar prostul care o repeta e " nou"!

Răspuns la: .....
Adăugat de : bebeto, 27 ianuarie 2017
constanta lui mazare si a urmasilor lui
Alunecarea
28 ianuarie 2017
Patinoarul gratis

Nesimtirea guvernantilor locali a stand culmea ! Orasul nostru este in imensa groapa de gunoi, pe strazile laturalnice se intalni adevarate patinoare, doar daca ai curaj:pleci ori mergi pe respectivele strazi, risti ca sa nu ajungi la destina tie, decat pe patru "labe" ori de loc ! Guvernantii locali sunt niste : nesimtitzi, sarlatani si hotzi !

Cosmin
28 ianuarie 2017
Mazare si acolitii

cum sa nu fie tot constanta a lu mazare?! Cand fagadau era mana lui dreapta...tot clica lu mazare de hotzi a ramas in primarie si peste tot...treziti va oameni buni!!! de furat toti fura

constanta
28 ianuarie 2017
cel mai slab primar

Nepasare , indolenta , fara viziune , fara idei de prosperitate pentru oras , asta este cel mai slab primar al Constantei de 30 ani !

Constantin
28 ianuarie 2017
infectie

Din pacate Constanta este inghitita de jeg. Rapanul asternut peste oras in ani ne omoara picatura cu picatura. Cum sa civilizezi o adunatura de needucati care ies in haita la vot si pomeni electorale pe ritmuri de manele. Constanta e plina de puroi... Eu unul voi parasii acest focar de infectie cat de curand. Am uitat sa va spun ca sunt unul dintre boii care platesc impozite, taxe si salarii pentru 11 oameni.

MP
28 ianuarie 2017
Constantaaaa trezeste-teeee!

Am iesit in strada. Voi mai iesi in strada. Multu și n ca nu are efect. Eu chiar ca da. In seara aceasta este protest in fata primariei din cauza acstor nemultumiri si din cauza gastii de mafioti care cica ne conduc. Iesiti si voi. Tineretul ar trebui sa iasa. Pacat ca nu avem curaj toti....

Bebe
28 ianuarie 2017
Cat a costat deszapezirea? Vrem sa stim o cifra!

Multumesc.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Pagube colaterale
Joi, 19 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Dumnezeii infractorilor
Pagina a fost generata in 1.0068 secunde