Când va fi gata Podul de la Butelii și cum va arăta acesta

4163
Deși, la finele anului trecut, autoritățile locale estimau că o mare parte din lucrările de la Podul de la Butelii vor fi finalizate până la începutul sezonului estival, astfel încât circulația să fie fluidizată, termenul a fost prelungit cu încă vreo două luni. 


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în prezent se lucrează în ritm susținut și sunt șanse ca, până la finele lunii august, să se circule măcar pe două benzi, câte una pe sens. Deocamdată, sunt montate bordurile de marmură. 


"Numărul benzilor de circulație va crește de la două la patru, podul va fi luminat cu câte două seturi de leduri care vor focaliza pe partea carosabilă, iar parapetul marginal va avea, pe lângă funcția de protecție, și cea de antifonare. Se estimează ca în scurt timp să se poată circula pe câte o bandă pe sens", precizează cei de la primărie. 


Podul de la Butelii ar putea deveni astfel primul pod tip pasarelă de noapte din țara noastră. Pe lângă bordurile de marmură, considerate mult mai vizibile pe timpul nopții, va fi realizată o perdea de lumini. 


"Avem trei surse de lumină pe un sens de circulație. În total, vor fi șase surse de lumină, din doi în doi metri, ceea ce va crea acea pânză de lumină pe suprafața carosabilă a pasajului", a declarat Vlad Pelin, proiectantul podului. 


Potrivit planurilor de refacere a pasajului, va fi reparat betonul de pantă și se va executa hidroizolație cu poliuretan. În cea de-a doua fază, se va desface sistemul rutier până la betonul de pantă, care se repară. Se va executa hidroizolația din poliuretan, rosturile de dilatație se vor repara și se vor executa straturile căii și stratul de rezistență de șase cm și cel de uzură de patru cm. 


Ca un element de noutate, podul va avea o secțiune strict pietonală, lată de trei metri, ceea ce acum nu există. Astfel, constănțenii vor putea circula pe Podul de la Butelii fără a mai pătrunde pe partea carosabilă. Mai mult decât atât, trotuarul va fi separat de artera rutieră prin parapete cu panouri antifonice, înalte de 2,5 metri. Aceste parapete vor fi montate pe ambele părți ale podului pentru ca zgomotul produs de mașini să nu mai afecteze locatarii din zonă. 


Noul termen de finalizare a podului este sfârșitul anului în curs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde