CAPCANE FATALE PENTRU CONSTĂNȚENI

3838
9

Articole de la același autor

Trei sferturi din trotuarele Constanței sunt folosite pe post de parcare pentru autovehiculele celor care au treabă sau locuiesc în zonă. Pietonii sunt nevoiți să facă slalom printre mașini, dacă reușesc să se strecoare pe bucățica de trotuar sau chiar să iasă în stradă pentru a-și continua drumul. Pe multe artere ale municipiului, mai ales în cartiere, acesta poate fi considerat un sport extrem, fiind foarte periculos să ieși pe carosabilul îngust, pe unde circulă în viteză autoturisme, dar și autobuze și chiar autocamioane. Deosebit de dificil este pentru persoanele însoțite de copii, cu cărucioare și landouri.

"Pur și simplu nu ai pe unde să mergi cu copilul cu căruciorul. Trebuie să ocolești mașinile staționate bine-mersi pe trotuar și să ieși pe stradă. Unii șoferi înțeleg și încetinesc, te lasă să treci, alții te claxonează insistent ca și cum noi am fi nebune că mergem cu căruciorul pe stradă. În unele zone, cum ar fi pe strada Eliberării, din cartierul Inel II, trotuarele sunt atât de înguste că abia încap mașinile și eventual un pieton slăbuț. Pe porțiuni întregi, autovehiculele sunt parcate una după alta, una după alta, iar noi mergem cu cărucioarele pe stradă, pentru că nu ai loc nici pe-o parte, nici pe cealaltă. Ce să facem acum, să nu mai ieșim cu copiii?", se întreabă C.B., o femeie care locuiește în zonă.

Pietonii care circulă pe marginea artelor intens circulate riscă să fie oricând acroșați de o mașină. Sănătatea și chiar viața le este pusă în permanență în pericol. În plus, ei creează o presiune și asupra șoferilor care sunt nevoiți să-i evite în trafic, riscând să provoace accidente.

Pe riscul lor

Conform legii, șoferii care parchează pe trotuar ar trebui să lase cel puțin un metru pentru pietoni. Însă, unele trotuare sunt atât de înguste încât abia dacă-i rămâne pietonului o jumătate de metru. Poliția Rutieră ar trebui, la rândul ei, să amendeze șoferii care nu respectă distanța, dar este aproape inutil. Îi amendează pe unii, vin alții. În plus, mulți șoferi contestă sancțiunile, motivând lipsa locurilor de parcare. Pietonii sunt și ei foarte nemulțumiți, mai ales că, dacă merg pe carosabil, o fac pe riscul lor.

Se construiesc parcări, în lungul bulevardelor

Pe de altă parte, Primăria Constanța promite că va realiza cel puțin o mie de locuri de parcare în întreg municipiul. Însă acestea vor fi construite în special de-a lungul bulevardelor principale. Potrivit șefului Serviciului de Sistematizare Rutieră din cadrul Primăriei Constanța, Nicolae Nuțu, vor fi făcute parcări în lungul Șoselei I.C. Brătianu, Aurel Vlaicu, între Bd-ul Tomis și bd-ul Alexandru Lăpușneanu, în cartierul Tomis Nord, în zona străzii Dobrilă Eugeniu, pe strada Adamclisi, în lungul Bd-ului 1 Mai, de la Gară până la Piața Farului, și pe Bd-ul Alexandru Lăpușneanu, între City Mall și zona Dobrogea.

Însă în multe cartiere problema locurilor de parcare rămâne nerezolvată. Pe anumite porțiuni, cum este și strada Eliberării din Inel II, nici nu sunt prea multe soluții, artera fiind îngustă și cu multe blocuri.

Așa că, deocamdată, pietonii vor continua să facă slalom printre mașinile parcate comod pe tro-tuare, aventurându-se pe stradă, printre alte mașini, de această dată, în mișcare.

Comentează știrea

daree
29 ianuarie 2013
iau miniuni

cum se poate spune ca nu sunt multe solutii pe strada eliberarii? distanta dintre trotuar si blocuri este ocupada de copaci si asa numitele gradini . si aceeasta distanta nu este micadeloc- are cam 4 m loc unde de pot amenaja locuri de parcare. ce sa mai zic si de locurile de langa piata Groapa sau multe altele. Exiata pe langa Marvimex un loc unde toata lumea arunca gunoaie , unde s-ar putea face locuri de parcare pentru jumatate de catrier. Informati autoritatile ca iei poate nu stiu unde exista acst cartie.

el
29 ianuarie 2013
Inel II

Nu e de mirare ca nu se face nimic in acest cartier. Intr-o emisiune TV d-l primar Mazare a avut o reactie dea dreptul incredibila in momentul in care a primit un telefon de la o d-na care locuieste in Inel II si i-a comunicat problemele existente in aceasta zona. Uluit probabil ca nu este pupat si nu a primit multumiri ptr vestitele pachete a inceput sa o certe si a intrerupt convorbirea intrebind apoi reportera unde se afla acest cartier Inel II in Constanta.

Mr. Auschwitz
29 ianuarie 2013
Ai dreptate "daree"

Esti un geniu.Ai grija sa nu te prinda Mazare ca te face consilier.Oameni ca tine si ca Mazare se nasc o data la 1500 de ani.Daca Mazare a fost in stare sa ne ridice un zid in geamul sufrageriei,de ce nu ar fi in stare sa ne bage o toba de esapament in dormitor.Uite asa s-a nascut taxa pe pijamaua de noapte.Mai am un singur dor,sa mor gazat in dormitor.

Răspuns la: iau miniuni
Adăugat de : daree, 29 ianuarie 2013
cum se poate spune ca nu sunt multe solutii pe strada eliberarii? distanta dintre trotuar si blocuri este ocupada de copaci si asa numitele...
Val
29 ianuarie 2013
Musai

Va trebui ca macar de azi inainte,cei ,,de sus'' sa-si foloseasca neuronii in mod corespunzator functiilor pe care onor,le detin. Normal ca e nevoie de parcari etajate si subterane in locurile unde chiar nu poti largi soseaua si nu poti nici sa chelesti orasul de verdeata, vitala la urma urmei.E nevoie de gandire logica si daca nu e pe aici,macar sa se elimine orgoliul si sa se ceara sfaturi de la cei care deja au facut ceva bun in sensul asta.Ganditi corect,nu politic!

Un pieton
29 ianuarie 2013
Putina ''educatie'' nu strica!

Consider ca meteahna aceasta de a parca pe trotuar si a bloca accesul pietonilor tine de educatie. Ori, ptr a-i "educa" pe cei fara educatie, propun sa-i ajutam, amintindu-le cu ajutorul unui cui tras apasat pe vopsea, ca pe trotuar circula(si)pietonii. Sunt sigur ca dupa ce vor achita factura la service se vor gandi de doua ori daca mai blocheaza trotuarul cu masinuta, sau lasa loc de trecere pietonilor.

Malasorte
29 ianuarie 2013
Putina educatie

Daca asa crezi tu ca se face "educatie" inseamna dragule pieton ca nu ai prea multa. Putina educatie ti-ar trebui tie si celor care la alegeri ori stau in casa ca e comod ori isi voteaza idolul Pastaie si clanul lui.

Răspuns la: Putina ''educatie'' nu strica!
Adăugat de : Un pieton, 29 ianuarie 2013
Consider ca meteahna aceasta de a parca pe trotuar si a bloca accesul pietonilor tine de educatie. Ori, ptr a-i "educa" pe cei fara educatie, propun...
LOCURI DE PARCARE
29 ianuarie 2013
SI SPATII VERZIE

mda, lumea se cearta si .... smecherii din primarii se amuza!! Trotuarele trebuiesc eliberate in vederea folosirii lor numai de pietoni!!! trist este ca pe nimeni dar absolut pe nimeni din primarie nu-l intereseaza acest lucru nici in cea mai mica masura... CONSTRUITI LOCURI DE PARCARE DAR NU CU PRETUL SPATIILOR VERZI!!!!! SAPTIILE VERZI SUNT IN TARILE CIVILIZATE PRIORITATE NUMARUL 1

MIRUNA
29 ianuarie 2013
Incetati sa mai mintiti si manipulati lumea,nu toti suntem naivi sa credem minciunile idolului vostru care a distrus acest oras(l-au votat doar pomanagiii pt pui,ulei si orez)

pt unii care inca gasesc scuze idolului pastaios

dude
29 ianuarie 2013
kkt

multa multa MMMMMMMMMMMMMM............................uie.scumpului nostru primar

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Social : Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Fețele Constanței secolului XXI
Pagina a fost generata in 1.505 secunde