Care este perioada pentru depunerea documentelor aferente programului „Respect”

320
Care este perioada pentru depunerea documentelor aferente programului „Respect” - program-respect-1711546369.jpeg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei municipiului Constanța reamintesc cetățenilor că beneficiază de programul Respect doar persoanele care au achitat sumele datorate bugetului local la termenul scadent.

Administrația locală anunță, de asemenea, că pe 31 martie se încheie primul trimestru de plată a taxelor și impozitelor către bugetul local. Plata acestor taxe și impozite este o condiție esențială pentru acordarea tichetelor valorice pe suport electronic (card) aferente programului. Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul „Respect” pentru anul 2024 se depun în perioada 01 – 20 ale fiecărei luni.

Pot beneficia de programul „Respect” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;

b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;

d) persoane care beneficiază de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;

e) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -d) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.157 secunde