Alexandru Petrescu (ASF): Înghețarea prețurilor la polițele RCA până la sfârșitul lunii iunie 2024, foarte posibilă

167
Alexandru Petrescu (ASF): Înghețarea prețurilor la polițele RCA până la sfârșitul lunii iunie 2024, foarte posibilă - asf-polite-rca-1711545578.jpeg

Articole de la același autor

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Alexandru Petrescu, a vorbit despre discuțiile purtate cu Ministerul Finanțelor și a dezvăluit că prețurile polițelor RCA ar putea fi înghețate până la sfârșitul lunii iunie 2024, la nivelul din februarie 2023.
Oficialul ASF a confirmat că există o discuție despre o eventuală înghețare a prețurilor la polițele RCA până în iunie inclusiv.


„Este o discuţie, într-adevăr, despre o posibilă îngheţare, nu o plafonare. Este o îngheţare la nivelul preţurilor din februarie 2023. Conform analizei noastre, există remanente efecte de dezechilibru cauzate de parcursul nefast al pieţei de asigurări din ultimii doi ani, nu am să mai repet, din păcate, cu toţii ştiţi sau l-aţi resimţit. Fapt pentru care am avut o discuţie cu Ministerul de Finanţe, şi, implicit, este foarte posibil să existe şi o hotărâre de guvern care să prelungească această îngheţare a preţurilor la poliţele RCA până la sfârşitul lunii iunie 2024”, a declarat președintele ASF.


ASF, „amendamente care aduc multe beneficii asiguraților”


Alexandru Petrescu susține că ASF a elaborat amendamente importante pentru legea care reglementează răspunderea civilă auto. Modificările au fost adoptate de Senat și vor ajunge în Camera Deputaților.


„Sunt amendamente care aduc multe beneficii asiguraţilor. Vorbim de posibilitatea plăţii în rate, de opţiunea de a suspenda efectele poliţei RCA pentru cei care conduc sezonier, fie sunt transportatori care au activităţi în zona de agricultură, fie sunt, pur şi simplu, asiguraţi care doresc, în anumite perioade, de iarnă, sau după cum optează fiecare, să nu conducă autovehiculul, au posibilitate de prelungire a perioadei poliţei RCA cu o durată egală cu cea a suspendării. Şi multe alte elemente importante”, a mai declarat Alexandru Petrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.6626 secunde