Fraudă uriaşă cu poliţe RCA. Zeci de maşini ISU şi ambulanţe ar fi circulat cu asigurări false

472
Fraudă uriaşă cu poliţe RCA. Zeci de maşini ISU şi ambulanţe ar fi circulat cu asigurări false - fraude-rca-cu-isu-1706882000.jpg

Articole de la același autor

Un celebru broker a emis polițe RCA false, în cadrul unui contract încheiat cu o instituție a statului român. În urma fraudei informatice, și-a întregit conturile cu suma de 700.000 de lei.


Surse apropiate anchetei au spus că este vorba de un broker de top de la compania Fast Broker.
Brokerul care a intrat în atenția procurorilor a încheiat un contract cu Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, informează gandul.ro


„A determinat angajații să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparținând unei autorități publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate”, spun anchetatorii.


El este suspectat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 de fraudă informatică și uz de fals.


„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat sub aspectul săvârșirii, în varianta instigării, a infracțiunilor de fraudă informatică în formă continuată, prev. de art. 249 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. și uz de fals în formă continuată, prev. de art. 323 teza I C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen.


Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziții domiciliare în mai multe locaţii situate în municipiul Bucureşti, reprezentând sediul unei societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Cercetările penale au fost efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.


În fapt, s-a reținut că în perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a polițelor RCA “Webtool” aparținând unei societăți de asigurări, în baza contractului de broker de asigurare, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a determinat angajații să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparținând unei autorități publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate.
Ulterior, inculpatul modifica polițele emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea beneficiarului asigurat.
Inculpatul a obținut beneficii materiale rezultate din falsificarea poliţelor, creând un prejudiciu în patrimoniul societății de asigurare în valoare de 708.882,33 lei (circa 140.000 de euro, n.red.)”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5229 secunde