Proprietarii de trotinete și biciclete electrice ar putea fi obligați să plătească RCA. Cât ar costa asigurarea

410
Proprietarii de trotinete și biciclete electrice ar putea fi obligați să plătească RCA. Cât ar costa asigurarea - trotineteelectrice858x359-1688580071.jpg

Articole de la același autor

Cei care dețin trotinete sau biciclete electrice ar putea fi obligați să plătească asigurări de răspundere civilă pentru ele.


Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens. Măsurile sunt destinate celor care dețin vehicule cu care se pot deplasa cu mai mult de 25 de kilometri pe oră. Proprietarii de trotinete și biciclete electrice ar putea plăti aproximativ 150 de lei pe an pentru asigurare obligatorie.


În prezent, doar firmele care închiriază astfel de vehicule pe două roţi sunt obligate să aibă echivalentul RCA. Conform unui proiect separat, depus în Parlament, poliţia locală va putea da amenzi conducătorilor de trotinete electrice care nu respectă normele rutiere.


Iniţiatorii arată că prevederea este necesară pentru că în anul 2022 a fost modificat Codul Rutier, introducându-se reguli pe care utilizatorii de trotinete electrice trebuie să le respecte, scrie Agerpres.


În acest sens, potrivit art. 101 din OUG 195/2002 (Codul rutier), conducerea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe drumurile publice fără mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente în stare de funcţionare, pe timp de noapte, ori fără îndeplinirea condiţiilor tehnice minime stabilite prin regulament constituie contravenţie sancţionată cu amendă din clasa a III-a de sancţiuni.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7534 secunde