Senatorul Claudiu Târziu, de la AUR, cere demisia ministrului Educaţiei

126
Senatorul Claudiu Târziu, de la AUR, cere demisia ministrului Educaţiei - tarziu-deca-1688580101.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, solicită demisia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după ce ierarhia de admitere la liceu a fost publicată greşit.

Potrivit acestuia, mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului şi nu după notele de la Limba română şi Matematică, criteriile principale de departajare.

„Mii de elevi, părinţi şi profesori au rămas înmărmuriţi după o asemenea dovadă de crasă incompetenţă din partea Ministerului Educaţiei, care a venit, culmea, în timp ce la Palatul Cotroceni se ţineau discursuri triumfaliste cu un fast inutil despre noile Legi ale Educaţiei. Ligia Deca trebuie să răspundă pentru această harababură şi să-şi depună mandatul, dar nu înainte de a prezenta public scuze celor pe care i-a afectat. România Educată a eşuat încă o dată”, a transmis Târziu, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2023 şi vor să se înscrie la liceu. După ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul, a menţionat senatorul USR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8126 secunde