Noi termene în falimentul Euroins. Păgubiții se pot înscrie la masa credală până pe 4 august

299
Noi termene în falimentul Euroins. Păgubiții se pot înscrie la masa credală până pe 4 august - fond-noi-termene-faliment-euroin-1689877373.jpg
Păgubiții și creditorii RCA care au de recuperat bani de la asigurătorul intrat în faliment Euroins au termen limită pentru înscriere la masa credală data de 4 august 2023, a anunțat CITR, lichidatorul judiciar al asigurătorului, care spune că a primit aprobarea Tribunalului București pentru prelungirea unor termene în acest dosar.



Potrivit lichidatorului judiciar al Euroins, termenele actualizate aprobate de instanță sunt următoarele: termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor la masa credală este 04.08.2023; termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanțe este 04.09.2023; termenul de definitivare a tabelului creanțelor este 28.08.2023; data primei ședințe a adunării generale a creditorilor este 08.09.2023.

Deținătorii de polițe Euroins în vigoare pot contracta un alt furnizor de RCA până pe 8 septembrie 2023, inclusiv.

Conform legii și deciziei instanței, deținătorii de polițe emise de către Euroins au de la declararea falimentului maximum 90 de zile, adică până pe 08.09.2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA și pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situația în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliță de asigurare în vigoare și/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraților, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Deținătorii de polițe pot solicita în toată această perioadă rezilierea contractelor de asigurare și recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, polițele vor înceta de drept în 90 de zile, termen care se împlinește la 08.09.2023.

Reamintim că Tribunalul București a deschis, în data de 9 iunie, procedura de faliment în cazul Euroins, după ce Curtea de Apel București respinsese de două ori solicitarea Euroins de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

Potrivit legislației în vigoare, polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile de la acest moment, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023).

După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4805 secunde