Antreprenorii români: performanţele acestui an sunt mai bune decât în 2022

119
Antreprenorii români: performanţele acestui an sunt mai bune decât în 2022 - x-antreprenorii-romani-cred-1689877314.jpg
Peste jumătate dintre întreprinzătorii români susţin că performanţele acestui an, până în prezent, au fost mai bune decât cele de anul trecut, reiese din datele centralizate în ediţia cu numărul 21 a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”, prezentate joi de preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

„Antreprenorul român acţionează mai ales la nivel local, deci nici măcar regional sau naţional, identificând drept oportunităţi întotdeauna piaţa internă, în proporţie de peste 60%. De asemenea, peste 50% dintre întreprinzători chestionaţi relevă faptul că performanţele acestui an, până în acest moment, au fost mai bune decât în anul precedent. Antreprenorul român este atent la reputaţia firmei şi am văzut că este atent la serviciile post-vânzare, adică există o recurenţă în relaţia cu clienţii, cu partenerii şi cu furnizorii. 70% dintre întreprinzători pun accent pe stabilitatea angajaţilor. Asta, pentru a arăta că întreprinzătorii români, IMM-urile noastre, sunt într-o simbioză cu proprii angajaţi, că nu există o dualitate şi un angajator versus angajaţi. Dimpotrivă, există o colaborare între antreprenori şi angajaţi. Din păcate pentru noi, antreprenorul român este conservator, inovează foarte puţin în propria companie. Mai puţin de unu din trei întreprinzători folosesc inovarea drept atribut pentru propria companie”, a subliniat Jianu, citat de Agerpres.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a organizat, joi, conferinţa de lansare a celei de-a 21-a ediţii a volumului „Carta Albă a IMM-urilor din România”, cea mai amplă analiză a mediului de afaceri românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4411 secunde