ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori. Valoarea maximă nu va depăşi 9.000 lei

681
ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori. Valoarea maximă nu va depăşi 9.000 lei - asf-1705686811.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat propunerile Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România privind noua formulă de calcul a primelor asigurărilor RCA pentru camioane peste 16 tone.


În cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private.


"Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la "Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat".


ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.


Prin utilizarea de către Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0.


Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările şi completările ulterioare", se precizează în documentul citat.


Tot în şedinţa de vineri, Consiliul ASF a aprobat numirea lui Savu Adrian în funcţia de conducător executiv al societăţii One Insurance Broker de Asigurare - Reasigurare SRL, pentru un nou mandat.


De asemenea, au fost aprobate cererea de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. şi cererea de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.


Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3925 secunde