Care sunt avantajele unui mijloc de transport în comun dotat cu camere de supraveghere

370
Care sunt avantajele unui mijloc de transport în comun dotat cu camere de supraveghere - sistemdesupravegheresekuro-1525687960.jpg

Articole recomandate

Mijloacele de transport în comun de suprafață din București, fie că vorbim despre autobuze, troleibuze sau tramvaie, sunt foarte aglomerate, iar acest lucru crește riscul apariției hoților de buzunare și a tâlharilor, dar și riscul producerii unor accidente. Pentru ca sutele de mii de români care folosesc zilnic transportul în comun să aibă parte de o călătorie liniștită, este nevoie ca aceste vehicule să fie dotate cu camere de supraveghere.

 Citind acest articol, vei afla care sunt principalele beneficii ale instalării de camere de supraveghere în autobuze, microbuze sau troleibuze:

 1. Descurajarea hoților

 Deoarece sunt frecventate inclusiv de persoane vulnerabile, printre care se numără bătrânii și copiii, mijloacele de transport în comun reprezintă o țintă predilectă a hoților de buzunare. De obicei, aceștia își aleg ținta, o jefuiesc și apoi coboară fix în momentul închiderii ușilor, gândindu-se că vor fugi și nu vor putea fi prinși. Totuși, dacă aceștia se urcă în RATB și observă prezenta unor camere de supraveghere, s-ar putea răzgândi, realizând că vor fi identificați cu ușurință și reținuți în cel mai scurt timp.

 2. Identificarea și prinderea răufăcătorilor

 Imaginile furnizate de camerele de supraveghere pot fi utilizate pentru identificarea și prinderea hoților de buzunare, a tâlharilor sau a unor categorii chiar mai periculoase de răufăcători care își desfășoară activitatea în mijloacele de transport în comun. Astfel, în cazul nefericit în care călătorilor le vor fi furate gențile, telefoanele mobile sau banii, aceștia pot fi aproape siguri că le vor recupera.

 3. Siguranța și liniștea călătorilor

 În clipa în care observă că autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul în care s-au urcat este dotat cu camere de supraveghere, călătorii vor fi mai liniștiți, știind că atât ei, cât și bunurile lor sunt în siguranță. Având această garanție, pasagerii pot folosi timpul petrecut în trafic pentru a se relaxa, citind, vorbind la telefon sau navigând pe rețelele de socializare.

 4. Evitarea incidentelor

 De multe ori se întâmplă ca un călător să observe autobuzul sau tramvaiul în stație, să înceapă să alerge spre el și să ajunga să fie prins între uși, deoarece nu a fost văzut de șofer sau vatman. Situațiile neplăcute ar putea fi evitate cu ușurință, prin montarea unor camere de supraveghere. Acestea îl vor ajuta pe șofer, în cazul în care este prea concentrat la drum și nu observă ce se întâmplă.

 5. Creșterea numărului de pasageri care circulă în legalitate

 Un sistem de camere de supraveghere poate avea și rolul de a determina un număr cât mai mare de pasageri să circule în legalitate. Unii călători circulă făra să plătească, alții validează cardul de transport sau își cumpară un abonament de o zi prin SMS doar în momentul în care observă că unul sau mai mulți controlori se urcă în mașină sau în tramvai. În schimb, dacă observă camerele de supraveghere, aceștia ar putea fi determinați să plătească pentru cursă de la bun început.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1116 secunde