Care sunt cele mai căutate meserii pentru cetățenii ucraineni din România

227
Care sunt cele mai căutate meserii pentru cetățenii ucraineni din România - ucraineni-anofm-1715365964.jpg

Articole de la același autor

22.114 cetățeni ucraineni s-au înregistrat, până în prezent, în evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere profesională și de mediere a muncii.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele AJOFM/AMOFM București au fost în judeţele Constanța (5.381), București (5.153), Ilfov (1.800), Brașov (1.427) și Maramureș. Din totalul celor peste 22.000 de ucraineni, ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM au fost încadrați pe piața muncii 2.985.

Principalele meserii ale cetăţenilor ucraineni ocupaţi sunt: confecţioner de cablaje auto, specialist în industria auto, confecţioner în industria textilă, muncitor în domeniul construcțiilor, şofer, reprezentant comercial, pescar, cofetar, pedagog și mecanic auto și IT-ist. Până în momentul de față, 651 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 5.788 locuri de muncă vacante disponibile și pentru aceste persoane. Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt: restaurante, fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, fabricarea altor articole de îmbrăcăminte, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, hoteluri și alte facilitate de cazare similare și fabricarea încălțămintei.

În acest sens, cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, ambalator manual, muncitor necalificat în industria confecțiilor, lucrător în bucătărie, confecționer-asamblor articole din textile și muncitor necalificat la demolarea clădirilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5327 secunde