Noua platformă ReCONECT îmbunătățește corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii

185
Noua platformă ReCONECT îmbunătățește corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii - platforma-1713109006.jpeg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că a implementat și finalizat proiectul ReCONECT în cadrul căruia s-a realizat o platformă informatică. Platforma a fost creată pentru îmbunătățirea corelării ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii, prin crearea unui Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației.

În vederea asigurării funcționării acestui mecanism, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite autorităţile și instituţiile publice implicate. De asemenea, sunt stabilite responsabilitățile acestora, precum și datele administrative din sistemele, bazele de date sau registrele gestionate de acestea, care pot fi accesate prin platforma informatică ReCONECT.

„Proiectul «ReCONECT - Adaptare la Schimbare - Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației» reprezintă o inițiativă strategică complet inovatoare prin obiectiv, prin soluția informatică și rezultate, dar și prin construcția parteneriatului extins și prin abordarea coordonată a celor două domenii, educație și ocupare. Mai mult, proiectul ReCONECT, în valoare de aproximativ 4 milioane euro, finanțat din Fondul Social European, a fost condiționalitate favorizantă pentru finanțarea domeniilor de ocupare, educație și formare profesională din fondurile structurale europene 2021-2027”, a declarat Florin Cotoșman, președintele ANOFM.

Platforma informatică dezvoltată în cadrul proiectului este un prim pas către un proiect big data în România, datorită capacității sale de a interconecta baze de date masive provenite de la diverse instituții. Potrivit reprezentanților ANOFM, această interconectare permite o analiză complexă și detaliată a datelor din piața muncii, educației și formării profesionale, oferind astfel o bază solidă pentru decizii informate și eficiente în adaptarea continuă a ofertei educaționale la cerințele economice actuale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3531 secunde