Cartierele Constanței, promenadă pentru țânțari. "Suntem compostați seară de seară"

1401
Cartierele Constanței, promenadă pentru țânțari.

Articole de la același autor

Căldura din ultimele zile a activat puternic căpușele și insectele de toate culorile și mărimile. Peste tot, oamenii se plâng că sunt "compostați" și că durează extrem de mult timp până ce li se vindecă semnele de la ciupituri. În replică, administrația locală anunță, zi de zi, că se face dezinsecție, însă, constănțenii spun că nu mai cred în asemenea povești. 


"Am stat  cu băiețelul afară, în cartier, doar o oră și ne-au ciuruit. Copilul avea niște umflături imense pe picioare și mâini. În nici un an nu am pățit ca acum. Parcă nici țânțarii nu mai sunt ce erau altădată…", ne-a declarat  Maria C., o constănțeancă. 
"Este dezastru. Nu poți să stai în natură prea mult, că ești ciupit de gângănii de toate soiurile. Am umplut casa, deja, cu loțiuni de protecție, pentru că altfel nu se mai poate", a spus și  Mariana P. 


Și Dumitru M. are aceeași problemă. "Seara ieșim cu toții în curte și nu știm cum să ne apărăm mai bine de insuportabilii țânțari. Primăria spune mereu că  face dezinsecție, dar nu se vede. Nu putem sta liniștiți nici măcar o zi. Eu sunt plin de iritații pe corp și a trebuit să dau o grămadă de bani pe creme calmante pentru piele", a adăugat bărbatul.
"Am tot citit în ultima vreme că autoritățile locale fac dezinsecție. Ce bagă în soluții, de nu au nici un efect? Apă?", se întreabă un alt constănțean supărat. 


Din acest motiv, cadrele medicale ne avertizează că trebuie să ne protejăm, pe cât posibil, împotriva acestora. În primul rând, sunteți sfătuiți să folosiți spray-uri și creme pentru țânțari, în scopul prevenirii ciupiturilor. 


Cum este făcută dezinsecția?


Precizăm că anul trecut, spre exemplu, reprezentanții primăriei susțineau că se stropește mereu prin oraș, lucru susținut și în aceste zile. Ba, în plus, afirmau că ar fi schimbat chiar și substanța folosită, cu una mai eficientă. Cu toate acestea, enervanții țânțari nu ne-au dau pace nici atunci și același lucru se întâmplă și acum. 


"Pe lângă substanțele folosite până acum, se acționează și cu Aqua K-Othrine EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. Aqua K-Othrine EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare antivaporare. Este un produs pe bază de apă, extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zonele de circulație. Substanța are o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici, omizi etc", spuneau reprezentanții Primăriei Constanța.  


Dacă și anul acesta substanța este aceeași, nu se văd rezultatele, iar  seara, mai ales, toate cartierele Constanței devin alei de promenadă pentru țânțari.


Feriți-vă și de atacul căpușelor!


În afară de țânțari, medicii ne avertizează și în privința infestării cu căpușe. "Dacă v-ați expus, inspectați-vă corpul cu mare atenție, deoarece căpușele se pot fixa oriunde, fără a provoca disconfort la atașare sau în timpul hrănirii. În cazul în care ați fost deja înțepat de o căpușă, nu intrați în panică și prezentați-vă imediat la spital", a declarat dr. Ana Stoian, medic de familie.
Aceasta a precizat că populația ar trebui să știe că aceste căpușe pot da boala Lyme, care are manifestări foarte urâte pentru pacient. Specialiștii spun că dacă îndepărtăm căpușa în cel mai scurt timp de la implantare, riscul de a contracta boala Lyme este extrem de mic.  Din fericire, până acum, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Stela Halichidis, în Constanța nu s-a înregistrat, încă, nici un caz de boală Lyme.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2493 secunde