Cazinoul Constanța, consolidat! A fost semnat contractul de demarare a lucrărilor

829
Cazinoul Constanța, consolidat! A fost semnat contractul de demarare a lucrărilor - cazino2-1576878737.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă până acum a fost urmărit de ghinion, Cazinoul din Constanța a intrat, începând de ieri, într-o nouă eră. Va fi consolidat și reabilitat și, cu puțin noroc, va fi gata până în 2022. Lucrările propriu-zise vor demara în primăvară, dar, până atunci, compania care va realiza reabilitarea se va ocupa de avize și autorizații.


În sfârșit, Cazinoul din Constanța primește o nouă șansă. În cursul zilei de vineri, conducerea Companiei Naționale de Investiții a semnat contractul pentru "Consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța. "Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului din Constanța începe azi un nou capitol. Am așteptat acest moment încă din anul 2011, de când am preluat acest proiect și CNI își ia acum angajamentul ca, la sfârșitul lucrărilor, să predea cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre", a afirmat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A., societate care funcționează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, și prin intermediul căreia se vor realiza lucrările de consolidare și reabilitare.


În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale, la subsol, parter, etaj și mansardă, pod și rampa de acces către subsol. De asemenea, vor fi refăcute și zonele exterioare, la platforma terasei, rețele utilități, zidul de apărare și balustradă. "Cazinoul nostru va fi reabilitat și restaurat! După ani de zile plini de lupte, dezbateri, contestații, termene de judecată, licitații anulate, licitații reluate, proceduri interminabile, speranță, disperare... s-a terminat! Este cel mai frumos cadou de Crăciun!", a anunțat și primarul Constanței, Decebal Făgădău.


Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției este de 30 luni. După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.


XXX
Cazinoul din Constanța este un obiectiv important, pentru care autoritățile locale și centrale au încercat încă din anul 2012 să găsească fondurile și soluțiile necesare pentru reabilitarea și consolidarea acestuia. La nivelul CNI, în perioada 2012 - 2018, au fost derulate trei proceduri de achiziție publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiții. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condițiile impuse de caietele de sarcini. Astfel, după aproape opt ani de zile și nu mai puțin de patru proceduri de achiziție publică, Cazinoul din Constanța are o șansă reală de a-și recăpăta măreția de altădată.


Finanțarea obiectivului de investiții va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4274 secunde