Ce alimente trebuie să evite bolnavii care fac dializă

196
Ce alimente trebuie să evite bolnavii care fac dializă - dializa1-1520011189.jpg

Articole de la același autor

Pentru a nu li se agrava starea de sănătate, Spitalul Clinic Județean de Urgență a adus bolnavii din zonele îndepărtate care aveau nevoie de dializă în unitatea sanitară.

"La acest moment, totul este sub control. Pe cei care nu au reușit să ajungă la tratament îi sfătuim să evite alimentele bogate în potasiu și să consume cât mai puține lichide. Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii vremea să se îndrepte și toți pacienții să poată ajunge la spital", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Bogdan Câmpineanu, șeful secției de dializă.

Precizăm că dializa este un act terapeutic prin care organismul este curățat de toxinele uremice, folosit atunci când rinichiul nu mai poate face acest lucru. Totodată, prin dializă poate fi eliminat și surplusul de apă și electroliți (sodiu, potasiu) din organism, având astfel un important rol în menținerea valorilor normale ale potasiului și sodiului în sânge, dar și în controlul tensiunii arteriale.

Altfel spus, rinichiul artificial are capacitatea de a elimina și excesul de apă cu care acești bolnavi se prezintă la începutul fiecărei ședințe. Această metodă necesită, în prealabil, o intervenție chirurgicală, fie pentru crearea unei legături între o arteră și o venă la nivelul mâinii pentru a asigura cantitatea necesară de sânge, fie montarea unui cateter venos într-o venă mare.

Pentru a fi eficientă, sunt necesare trei ședințe pe săptămână, durata de timp necesară pentru o ședință diferind de la bolnav la bolnav, fiind de obicei între trei și cinci ore. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5651 secunde