Spitalul a primit un incubator neonatal de transport

213
Spitalul a primit un incubator neonatal de transport - incubator1-1518023987.jpg
Veste bună pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) SMURD Constanța a primit de curând, cu sprijinul OMV Petrom, un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienți. Precizăm că OMV Petrom a sponsorizat Fundația pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziționarea unui incubator neonatal necesar UPU SMURD Constanța.

Potrivit reprezentanților SCJU, echipamentul va fi folosit atât pentru misiunile din județul Constanța, cât și pentru cele din județele învecinate. "Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât și cu ambulanțele SMURD. Aparatul este special conceput pentru nou-născuții la termen și copiii născuți prematur, indiferent de greutate. Prima intervenție a avut loc pe 1 decembrie 2017, iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc patru misiuni de salvare", a precizat conducerea unității sanitare.

Menționăm că spitalul nu mai avea un incubator de transport din 2015. Folosirea unui astfel de incubator crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave, iar existența acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este spital de nivel I A și funcționează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuți și din județele limitrofe. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3112 secunde