Ce ar trebui să avem în casă, în caz de război. Listă de la specialişti. "E bine să avem o strategie"

494
Ce ar trebui să avem în casă, în caz de război. Listă de la specialişti.

Articole de la același autor

Specialiştii au întocmit o listă cu ce este bine să aibă fiecare în casă, în caz de un eventual conflict armat, deşi războiul din Ucraina nu este aproape de noi.


Potrivit Antena3.ro în caz de război, specialiştii ne recomandă să avem bani puşi deoparte şi provizii cu mâncare şi apă.

"Pe primul loc este apa. Mai ales cei care au deja boli diagnosticate trebuie să aibă pentru tratamentul lor o oarecare rezervă şi desigur alimentele conservate.


Alegeţi mâncare hrănitoare şi care ocupă spaţiu mic

Deci rămânem pe conserve, nuci, seminţe, alune, deci alimente uscate care sunt foarte dense caloric şi care ocupă spaţiu mic şi oferă o nutriţie foarte bună", spune Cristian Mărgărit, nutriţionist.


De asemenea, în această perioadă achiziţiile neesenţiale sunt de evitat. Un eventual război nu ar trebui să ne prindă cu buzunarele goale sau fără provizii de mâncare, spun specialiştii.

Deşi această perspectivă este deocamdată departe de România, e bine să avem o strategie.


Câţi bani să avem în casă în caz de război

Totodată, trainerii în educaţie spun că trebuie să avem atât un fond de urgenţă, cât şi un fond de siguranţă.

"Fondul de urgenţă înseamnă 1.000-2.000 de lei în casă. Fondul de siguranţă înseamnă un cont în euro la bancă, care să acopere măcar 3-4 luni de cheltuieli esenţiale. O parte să fie cash disponibil în euro sau dolari.

Cheltuielile neesenţiale sunt de evitat, cum ar fi un telefon sau mobilier nou. Nu aş recomanda imobiliare, dacă mai putem sta 3-6 luni, să vedem în ce direcţie mergem.

Cei care au deja credite se pot aştepta să plătească rate tot mai mari", spune Adrian Asoltanie, trainer educaţie financiară.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4067 secunde