Ce nereguli au găsit inspectorii de muncă în vulcanizări și spălătoriile auto

2530
1
49 de vulcanizări și spălătorii auto au fost luate la puricat în urmă cu trei zile de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. 449 de angajați, dintre care 119 femei, au fost verificați dacă au contracte de muncă. Inspectorii au găsit numeroase nereguli și trei persoane fără forme legale de muncă. Reprezentanții ITM au dispus 80 de măsuri cu termen de remediere și au fost sancționați zece angajatori, valoarea totală a amenzilor fiind de 34.000 lei. Din acestea, trei sancțiuni în cuantum de 30.000 lei s-au aplicat pentru munca fără forme legale, iar pentru cele trei persoane depistate s-a dispus măsura obligatorie de întocmire a contractului individual de muncă și transmiterea lor în REVISAL.
Inspectorii au mai găsit numeroase cazuri în care nu se respectau prevederile legale privind acordarea repausului săptămânal, nu se ținea evidența orelor prestate de salariați, nu se păstra Registrul electronic la sediul angajatorului, nu se făcea repartizarea programului de lucru pentru angajații cu jumătate de normă, nu se respecta durata timpului de lucru conform contractului de muncă, nu se făcea dovada plății drepturilor salariale și a compensării în bani a concediului de odihnă.

Comentează știrea

gogu
23 noiembrie 2011
fara

de ce itm-ul a ocolit spalatoria de pe str. dispensarului? sa intelegem ca acest control s-a facut in functie de relatiile de sus.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8389 secunde