Ce obligații au părinții care pleacă la muncă în străinătate

128
Ce obligații  au părinții care pleacă la muncă  în străinătate - ceobligatiiau-1440334775.jpg

Articole de la același autor

Începând din această săptămână, reprezentanții Serviciului public de asistență socială (SPAS) se vor ocupa de monitorizarea creșterii și îngrijirii copiilor care au părinții plecați la muncă în străinătate. Mai exact, autoritățile vor verifica dacă părinții plecați în afara țării au desemnat o rudă care să întrețină copilul, precum și dacă persoana în cauză îndeplinește condițiile necesare impuse de lege.

Totodată, aceștia vor întocmi un raport referitor la evoluția copilului și a îngrijirilor pe care le primește. Documentul va include obligatoriu și informații despre performanțele școlare, starea de sănătate și anturaj.

În funcție de situația copilului, autoritățile vor putea, dacă va fi cazul, să ceară ajutorul medicului de familie, învățătorului/dirigintelui, unui psiholog sau Direcției generale de asistență socială și protecția copilului.

Aceste verificări vor fi necesare în special pentru a vedea dacă ruda însărcinată cu îngrijirea copilului se achită de responsabilități așa cum trebuie. În acest fel, autoritățile se vor asigura că minorii beneficiază la domiciliu de condițiile adecvate pentru a avea o viață sănătoasă și o educație bună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Economie : Industria de falși meseriași
Pagina a fost generata in 0.483 secunde