Ce vor să construiască italienii pe Plaja Modern

5623
21

Articole de la același autor

Șantierul de pe Plaja Modern pare să stagneze. Deocamdată. Este liniștea dinaintea furtunii. În următorii doi ani acolo se va ridica un cartier întreg, cu blocuri, un hotel, o piațetă, o promenadă și spații de petrecere a timpului liber. Constructorii, Fin.Co.Ge.R.O. SpA, au planuri mari cu zona, pe care doresc să o transforme în una dintre cele mai căutate ale Constanței.

Peste 150 de apartamente, un hotel cu 16 etaje, o piațetă, o promenadă unde putem să ne plimbăm sau să facem jogging. Asta se va afla pe faleza din strada Mihai Eminescu. Potrivit reprezentanților Fin.Co.Ge.R.O.SpA, suprafața construită va fi de 9.000 de metri pătrați, iar peste 35.000 de metri pătrați vor fi spații deschise publicului, pentru petrecerea timpului liber.
"Zona era înainte plină de gunoaie, am cărat 40 de camioane de deșeuri de acolo. Ne-am propus să aducem un pic de civilizație acolo unde orașul merită. Vor fi ascensoare pentru persoanele care nu au o condiție fizică atât de bună, vor fi terase, o fântână arteziană, verdeață multă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nunzio Romeo, reprezentantul Fin.Co.Ge.R.O. SpA.

Parcări și șosea nouă
Vor fi atât parcări exterioare, cât și la subsolul blocurilor, toate la dispoziția publicului. Între blocuri se va păstra o distanță de 30 - 40 de metri, astfel încât să poată fi admirată marea.
"Împrejmuirea care se află în prezent pe plajă este provizorie. Este necesară pentru organizarea de șantier, pentru delimitarea unei zone în care se va lucra. Însă nu se va construi pe toată suprafața. Gardul are rol de siguranță pentru persoanele care au acces pe plajă. Când se vor finaliza lucrările totul va fi deschis", mai explică Nunzio Romeo.
Accesul în zonă se va face atât prin zona de sus, direct de pe strada Eminescu, cât și pe lateral, în partea de nord, printr-o șosea ce urmează a fi construită.
"Primăria Constanța trebuie doar să construiască o șosea de 400 de metri lungime care va face legătura între strada Eminescu și promenadă. Va fi o stradă deschisă pentru toată lumea, nu va avea circuit închis sau barieră. Dar deocamdată nu se face nimic. Au fost aprobate proiectele tehnice, dar în buget nu s-a pus niciun ban. Noi nu avem nevoie de acea șosea, pentru că oricum va fi acces prin zona de sus, pe strada Eminescu, șoseaua va fi a Constanței, nu a noastră. Oricine poate să vină cu mașina sau cu bicicleta să se plimbe, să facă jogging", mai spune Nunzio Romeo.



Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Radu
13 mai 2012
Asta e jurnalism ?

Pana acuma erati total nemultumiti intr-un articol ca mananca plaja si acum scrieti un articol sa le faceti reclama, jalnic !

razvan
13 mai 2012
plaja modern e a constantenilor

faceti foarte bine ca informati opinia publica corect si obiectiv in legatura cu plaja modern. problema cea mare e cum a ajuns plaja, bun de patrimoniu national, in proprietatea privata? pe mazare de ce nu il ia nimeni la intrebari, cum a vandut el plaja constantei? traim intr-un oras condus de mafioti

ath
14 mai 2012
Zona era înainte plină de gunoaie

Viata bate filmul.Povestea cu cele 40 de camioane de deseuri imi aduce aminte de bancul cu Itic. Ițic avea o nevastă,12 copii, o casă cu o singură cameră și era sărac lipit pământului. Așa că s-a dus la rabin să ceară un sfat ce și cum să facă, fiindcă așa nu mai e de trăit. Și rabinul îi zice – Ițic, uite, bagă capra în casă, ține-o o săptămână și vino după aia. După o săptămână, Ițic, disperat, vine din nou la rabin.Rabinul îi zice să bage și găinile în casă și să vină peste o săptămână. În săptămâna a treia, Itic baga vaca in casa. După încă o săptămână, Ițic vine, pe jumătate mort, la rabin. Și rabinul îi spune să scoată toate dihăniile din casă. După Sabatul următor,Itic vine să-i mulțumească rabinului pentru ajutor: acum am loc berechet-spune Itic. Ati vazut ? Noi,am patit ca Itic.Mazare ne-a bagat gunoaiele in casa si azi a venit rabinul de la Fincogero ca sa spuna ca ne simtim mai bine fara gunoaie.Te apuca rasul.Primarule,faleza din zana aia a fost plina de verdeata,de flori si de alei curate.Daca nu crezi uita-te pe vederile vechi. Administratie blestemata !

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

a
14 mai 2012
a

sper ca toti care il injura pe mazare de cativa ani la sectiunea de comentarii din ziare, sa si mearga la vot si binenteles sa si voteze impotriva lui

gill
14 mai 2012

daca se respecta proiectul , ar fi ceva deosebit in acest oras trist , murdar , plin de maidanezi si restul ...........

Bogdan
14 mai 2012
vanduti

ce mai este al nostru, al romanilor, al constantenilor? mai nimic, a vandut mazare o gramada, bucata cu bucata. si lasa toti strainii sa investeasca la noi. da, frumos, va arata mai bine, dar banii se duc la ei, nu vin in bugetul nostru. noi n-am fi putut face lucruri frumoase pentru litoralul nostru? ba cred ca da, dar cu un alt primar! Asa ca e situatie urgenta: schimbam primarul! Constanta merita mai mult!

Constanteanu' siderat
14 mai 2012
Investitorii macaronari sa faca la mama lor

De ce sa ne sugrume plaja si aerul ? Nu pot sa faca in alta parte ? Doar este atat teren in jurul Constantei ! Un alt tun imobiliar "marca Mazare" ,tot in gen mafiot ! Fac ce vor nemernicii astia,trebuie sa iesim in strada ! este domeniul public domeniul mafiotilor in orasul asta ? vai mama lor de afurisiti fara scrupule care macelariti unul din cele mai frumoase orase !Sa fiti blestemati cu mama si copiii vostri daca continuati !

Costin
14 mai 2012
baH

Acu numa pdl-isti is agramati. Pfoai sa crape Mazare de n-am vazut atata prostie ca la noi la Constanta...de fapt, nu, nu am mai vazut atata prostie ca la noi in Constanta. Toata lumea e nemultumita de actualul primar, dar zice, pai domne' n-am cu cine sa votez si mai arunca i firimitura de ceva la babute si la mosi... Si ce daca ne inecam in gunoaie... asa ne place noua in mizerie pan la nas. Sau pan la ochi sa nu mai vedem nimic. Iar cea mai mare postie este vesnica " a furat domne, dar toti fura...macar a dat un pic din ce a furat inapoi la sarmani". HUO!!! OARBA DUPA VOI!

Costin
14 mai 2012
SI

Trebuia sa vina italianu sa care gunoi??!! treziti-va drq ca acu va vinde si pe voi. Iar daca tot asta iese sper sa va ia drq. ca asa pecetuiti clar soarta tuturor din oras. tot ce inseamna tineret tre sa ramana prin capitala la slujbe ...pe bani putini in limita supravietuirii. sau sa plece in strainataturi.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3116 secunde