Centrul de Radioterapie din Spitalul CF, în stand-by

181
Centrul  de Radioterapie din Spitalul CF, în stand-by - centrulderadioterapie-1442426081.jpg

Articole de la același autor

Deși contractul de înființare a Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului CF Port trebuia semnat încă din luna iunie, conducerea unității sanitare încă așteaptă ca negocierile să se finalizeze. Singurul centru de radioterapie care tratează în prezent acești bolnavi deține un aparat învechit, iar conducerea spitalului spune că proiectul ar aduce unitatea sanitară pe linia de plutire, iar pacienții ar putea beneficia de servicii moderne de tratament.

"Încă așteptăm semnarea contractului. Joi vom avea o nouă întâlnire cu investitorul și sperăm să finalizăm această etapă. Acest proiect ar însemna un pas foarte important pentru unitatea noastră sanitară și, de ce nu, unul pentru serviciile medicale de pe plan local. Pe de altă parte, nu ne putem pronunța, deși ne dorim să se materializeze, asupra condițiilor și termenilor în care va fi încheiat acest contract.

În cazul în care acest lucru va fi posibil, pacienții vor câștiga unul dintre cei mai buni furnizori de servicii medicale oncologice din lume", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului CF Port.

Prin intermediul acestui proiect public-privat, spitalul pune la dispoziție un spațiu, iar investitorul privat vine și îl reabilitează, face reparații, aduce aparatură modernă și se ocupă de circuitele medicale specifice. În acest fel, spitalul are un procent și firma privată un procent din activitate.

Investiția de 10 milioane de dolari ar putea conține și aparatură performantă, iar spitalul va putea intra în contract cu CJAS, astfel ca pacienții să poată beneficia de tratamente oncologice gratuite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8606 secunde