Centrul de Transfuzii face apel la constănţeni să doneze sânge

205
Centrul de Transfuzii face apel la constănţeni să doneze sânge - x-donare-sange-1709117371.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa anunţă că până vineri, 1 martie, numărul de persoane care vor putea intra în procedura de selecţie în vederea donării de sânge va fi de maxim 60 pe zi. Pe această cale, informăm populaţia că programul de primire donatori este, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7:30-13:30. Ca şi până acum, se menține prioritizarea programărilor, a persoanelor care donează prin afereză și a donatorilor care vin la solicitarea centrului.

Săptămâna trecută, s-au prezentat la sediul CRTS, 316 persoane, din care 240 au şi donat. „Fără prezența dumneavoastră la timp, pentru a dona sânge, mulți pacienți nu pot fi tratați. Pacienții, în orice spital ar fi, au nevoie să știe că undeva, în centrele de transfuzie, oameni cu suflet donează sânge pentru ei. Vă rugăm ca înainte de acest proces, să verificați condițiile care permit donarea de sânge. Pentru protecția donatorilor prezenți în centru și a personalului, îi rugăm pe cei care prezintă semne, simptome chiar discrete de răceală, viroză, infecții respiratorii, să nu intre în centru, întrucât nu ar putea dona. Pe aceştia îi așteptăm după două săptămâni de la vindecare”, au precizat reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine.

Reamintim că valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge este, de la 1 ianuarie, de patru ori mai mare decât cea de până anul trecut. Așadar, persoanele care vor dona sânge vor beneficia de tichete în valoare de 280 lei, față de 67 de lei, cât au primit în ultimii ani pentru o donare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde