Cinste vouă! Constănţenii sunt alături de sinistrați. "În Dobrogea, nu se ţine cont de apartenenţa religioasă"

2347

Articole de la același autor

Din data de 7 februarie, la doar o zi după ce unii locuitori din Turcia şi Siria au trecut prin cele mai groaznice clipe ale vieţii lor, Muftiatul Cultului Musulman din România nu a stat pe gânduri şi a iniţiat imediat o campanie de colectare a donațiilor pentru persoanele afectate de îngrozitoarele cutremure, în care şi-au găsit sfârşitul mii de persoane şi alte câteva mii au fost rănite.





De atunci, nu există zi în care constănţenii să nu vină la sediul Muftiatului, din strada Bogdan Vodă nr. 75, fiecare cu ce poate: o pătură, o pilotă, haine de iarnă sau produse de igienă. Toată lumea vrea să ajute, pentru că toţi au fost profund impresionaţi de drama prin care trec, în prezent, cetăţenii turci, care au rămas în plină iarnă fără nimic. Nu mai au un acoperiş deasupra capului, nu mai au cu ce să se îmbrace, nu au ce să mănânce…



Cert este că, în aceste ultime zile, constănţenii au dovedit, încă o dată, că sunt uniţi şi inimoşi, atunci când se doreşte acest lucru. Poate că ce au adus ei până acum nu este mult, în comparaţie cu nevoile sinistraţilor, dar este, cu siguranţă, un strop într-un ocean al necesității de ajutor, dar strop cu strop se umple oceanul, deci nu ezitaţi să contribuiţi şi voi, cu ce aveţi. Fiţi alături de persoanele aflate în suferinţă, în aceste zile teribile, de șoc și disperare, pentru a-i ajuta să poată depăși această dramă și să își reconstruiască viețile. Pentru că, da, este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.



Potrivit muftiului Iusuf Murat, prima serie de ajutoare a ajuns deja în zonele afectate. „Campania noastră continuă, cele mai solicitate bunuri fiind în continuare pături, perne, saltele, corturi de iarnă, generatoare, containere. Punctele noastre de colectare, atât de la sediul Muftiatului Cultului Musulman din România, cât și cele de la geamiile din teritoriu, rămân deschise pentru toți cei care doresc și pot să dea o mână de ajutor semenilor noștri din zonele afectate de cutremurele din data de 6 februarie 2023”, a precizat acesta.



El a adăugat că foarte mulţi constănţeni s-au alăturat acestei campanii şi au dat dovadă de solidaritate faţă de cetăţenii turci.

„Sunt sunat zilnic de oameni şi întrebat cum pot ajuta. Deseori, aceste telefoane vin din partea unor oameni care sunt de altă religie, din partea creştinilor. Le mulţumesc tuturor, pe această cale, şi nu pot spune altceva decât ca Dumnezeu să le răsplătească faptele bune pe care le fac. În Dobrogea, nu se ţine cont de apartenenţa religioasă. Toată lumea ajută. Mi-au spus colegii din teren, care adună ajutoare şi fac parte din această campanie umanitară, că o bătrână şi-a dat ultimii şapte lei din portofel pentru a ajuta populaţia turcă. Într-un fel, mă întristează că o persoană vârstnică îşi dă ultimii bani din casă”, a declarat muftiul pentru „Cuget Liber”.



Precizăm că, până acum, din Constanţa au plecat deja 7-8 microbuze, având ca destinaţie centrul principal de colectare al ajutoarelor. În acelaşi timp, Muftiatul se află în legătură şi cu un centru cultural din Siria şi se caută soluţii pentru a-i ajuta şi pe bieţii oameni de acolo.



„Noi ne-am mobilizat pentru toţi cei care se află în suferinţă, atât în Turcia, cât şi în Siria, dar, după cum ştiţi, Turcia a avut mai multă suferinţă”, a încheiat Iusuf Murat.



În concluzie, dacă doriți să ajutați financiar, contul unde se pot efectua donaţiile băneşti este RON: RO08BREL0002001798030101, beneficiar Muftiatul Cultului Musulman. Pentru euro, contul este RO94BREL0002001798030202. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde