Coadă pentru un loc de muncă, la Constanța

545
2

Articole de la același autor

Peste 800 de constănțeni au venit, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în căutarea unui job. Oamenii s-au îmbulzit la intrarea în Universitatea "Ovidius", locul unde s-a ținut târgul. Multora li se putea citi disperarea în ochi, dar au așteptat cu demnitate la rând, până când au putut să discute cu reprezentanții angajatorilor, să le lase CV-urile și să îi asigure că ei sunt cei pe care îi caută. Nu au fost numai absolvenți, ci și mulți alți șomeri, ieșiți de mult de pe băncile școlilor și facultăților, lăsați pe drumuri de vremurile tulburi pe care le trăim. Bursa organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța a reunit 59 de angajatori cu un total de peste 540 de locuri de muncă. Dintre acestea, numai 80 au fost pentru absolvenți de studii superioare. "Am terminat Facultatea de Geografie. Pe timpul verii am lucrat la o agenție de turism, dar acum trebuie să îmi caut un job pentru că postul a fost pe perioadă determinată. Am o promisiune tot la o agenție, dar am vrut să văd și ce ofertă este la târg. Din păcate, nu am găsit nimic interesant, numai posturi pentru muncitori și agenți de pază", ne-a spus, dezamăgită, Aura Deacu, din Constanța.

Se caută ingineri 

Posturile scoase la bursă au fost domeniile comerț (60 de locuri), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal (57 locuri), activități auxiliare pentru intermedieri finan-ciare (51 locuri), activități de servicii administrative (50 locuri), construcții de clădiri (41 locuri), activități de servicii anexe extracției (40 locuri), fabricarea altor mijloace de transport (37 locuri), depozitarea și activități auxiliare pentru transporturi (20 locuri), fabricarea altor produse și minerale nemetalice (14 locuri), activități de investigație și protecție (13 locuri), hoteluri și alte facilități de cazare (11 locuri), tranzacții imobiliare (10 locuri), fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie (9 locuri), colectarea, tratare și eliminarea deșeurilor (7 locuri), activități referitoare la sănătatea umană (7 locuri), repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor (6 locuri), industria alimentară (6 locuri), activități juridice și de contabilitate (5 locuri), activități de jocuri de noroc și pariuri (5 locuri), activități de secretariat, servicii suport (5 locuri), alte activități de servicii (3 locuri), activități de închiriere și leasing (3 locuri) și activități veterinare (2 locuri).

32 de constănțeni angajați pe loc 

"Din cei peste 800 de absolvenți participanți la bursă, au fost selectați în vederea angajării 246, din care 32 au fost încadrați pe loc, patru fiind absolvenți cu studii superioare", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Gabriela Spătaru.

Comentează știrea

sindbad
28 septembrie 2013
joburi

Constanta nu e Cluj, Brasov sau Bucuresti.Aici predomina smekeria, nepotismul, si spaga. Firmele ptr abs. de studii superioare, de ex. IT, hard-software, inginerie, metalurgie, nu au fost ajutate sa vina aici, fiind descurajate de spaga ceruta de onor conducerea judeteana uslamista. Asa ca multumiti-va cu badigarzi, distrib. Avon-Oriflame, si video-chat. Suntem departe de simtul civic al altor orase din vestul tarii. Sa vina carele alegorice sa plimbe babele si tiganetul...

alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?
28 septembrie 2013
bai mazare,aloooo primaria ,alooo consiliul local.cand aveti de gand sa faceti ceva cu javrele maidaneze?cum am zis de anide zile,suntem campioni la caini maidanezi pe cap de locuitor

Din motive biologice ,animalele sunt incapabile de responsabilitate reciproca. Din acelasi motiv nebunii(oameni cu mari probleme psihice) sunt fie supravegheati ,fie dusi la ospiciu si nu lasati sa îsi faca de cap pe domeniul public.Pentru ca ei sunt incapabili de a respecta drepturile celorlalti,ei nu au drepturile pe care ceilalti le au. Din punct de vedere biologic doar oamenii au capacitatea mentala de a întelege si respecta ce obligatii au fata de ceilalti semeni si prin urmare pot avea si drepturi .Oamenii care nu respecta drepturile celorlalti si îsi încalca obligatiile sunt înlaturati din mediul social(dusi la închisoare,sau la ospiciu în cazul nebunilor). Daca acordam drepturi animalelor fara sa le cerem reponsabilitati ajungem la situatia urmatoare: 1.Acte facute împotriva altor persoane , ar fi considerate criminale daca sunt facute de oameni ,în schimb ar fi permise animalelor.Animalele ar avea drepturi superioare oamenilor,iar oamenii ar deveni sclavii animalelor.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Când să ceri prima mărire de salariu
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Reguli de bună purtare pentru șefi
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Să porți sau nu costum la interviu?
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum te porți cu un coleg neserios
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Replici pe care să nu le spui șefului tău
Pagina a fost generata in 0.3979 secunde