COCINA DIN CENTRUL CONSTANȚEI. Îți este SCÂRBĂ să treci pe acolo

2085
10

Articole de la același autor

Constanța nu a excelat niciodată la capitolul curățenie. Întotdeauna au fost zone favorizate, cum ar fi cele din preajma Primăriei și a Consiliului Județean, și zone uitate de gospodarii orașului, unde mizeria și gunoaiele zac în ochii tuturor. Pasajul de la Tomis este o astfel de rușine mizerabilă, pe unde trec zilnic sute de constănțeni.


Dacă ați avut recent drum prin centrul orașului, ați fost nevoiți să traversați strada Mihai Viteazu, lângă Tomis, și v-ați încumetat să treceți prin pasaj, cu siguranță înțelegeți despre ce vorbim. Construit în vremuri ceaușiste, pasajul a ajuns, de ani buni de zile, o groapă urât mirositoare, cu apă infiltrată prin pereți și magazine cu geamuri sparte. Dacă pentru o clipă uiți că ești în mijlocul Constanței, poate cel mai important oraș turistic al României, ai impresia că te afli într-un ghetou nenorocit, la marginea unui cartier rău-famat. Și, pentru a întregi peisajul, locul este frecventat de cerșetori ce ne așteaptă cu mâna întinsă.

"Este o rușine pentru noi, constănțenii, pentru toți. Cum ne întâmpinăm noi turiștii, dacă în mijlocul orașului se află o astfel de zonă. Trebuie să îți ții respirația ca să treci dincolo!", ne-a spus Maria Slabu. Pasajul a trecut prin cel puțin o renovare serioasă, dar, în lipsa unui iluminat adecvat și a unei supravegheri atente, a devenit un WC public, mai ales pentru persoanele fără adăpost din zonă. Noaptea se pare că este și mai rău, căci aici se strâng tot felul de persoane dubioase. "Păcat că l-au zugrăvit, au aranjat treptele, dar ar trebui să stea un gardian, ceva, aici, ca să nu-i mai lase pe toți golanii să-și facă nevoile în pasaj!", ne-a mai spus o trecătoare.

Campanie electorală la pasaj

După ce au trecut prin mocirla urât mirositoare, oamenii dau nas în nas cu fețele zâmbitoare ale candidaților la alegeri. De pe panourile publicitare, înșirate chiar la ultimele trepte, par să le râdă în nas oamenilor de rând, care de-abia își trag respirația după "aventura" prin pasaj.

Iată ce ne-a scris Lucian, pe adresa redacției: "Pasajul arată deplorabil, este un focar de infecție și o rușine pentru acest oraș, ținând cont că este în centrul orașului și pe aici s-au perindat o mulțime de turiști români și străini… Ca un paradox, acum că a început campania electorală, chiar pe marginea acestuia sunt puse panourile electorale, pe care sunt lipite afișele diferitelor formațiuni politice cu chipurile «zâmbitoare» ale celor care vor să ne conducă în continuare. Este mai mult decât jenant...". Poate că vreunul, prin promisiunile sale, va găsi o soluție pentru a șterge această rușine de pe obrazul Constanței, dacă mai marii locali se fac că nu o văd.



Comentează știrea

hmda
16 noiembrie 2012
hmda

Dar de troutuarele...mirifice de pe Mihai Viteazu ce ziceti?:) au pus pavaje doar pe partea cu mallul si stalpuleti..pe partea cealalta...au lasat gardu ala.... si asfaltul crapat ......tiganii domina acea zona iar primarul stie si nu poate face nimic. Fiindca totul se fura si se strica. Existau intr-o vreme si ceva gardieni si aia au disparut.

constantean
16 noiembrie 2012
mizerabil

constanta este in topul celor mai mizerabile orase,lipsa parcuri si locuri de joaca pt copii,carute pe toate strazile,am ajuns sa dam prioritate la carute in sensul giratoriu,jenant,penibil,lipsa parcari,maidane pline de gunoaie si satre de tigani,unde ar putea face parcari si decongestiona strazile si trotuarele,caini peste tot,mai e ceva de comentat............?

nu e singura....
16 noiembrie 2012
nu e singura ...

constanta : orasul fara trotuare , orasul fara centrul orasului , orasul cu benzinarii in curtea scolii etc etc ....

europeanu
16 noiembrie 2012
Derbedeii ce conduc

Daca vreti sa vedeti culmea mizeriei duceti-va in parcul `casei albe`.Parca e parasit asa cum este toata Constanta.Daca hotul de mazare nu stie fiindca nu vine la munca macar hotii aia care primesc salarii degeaba sa ia atitudine.Sau porcul somnoros care de atata spondiloza a inceput sa slabeasca.

Mihaela, fosta constanteanca.
16 noiembrie 2012
Oras condus de un mascarici

Lenesii / betivii / tziganii l-au ales in draci pe acest mascarici care se crede un fel de gigolo. Treaba este ca daca vrei sa fii gigolo , mai e nevoie si sa ai un aspect fizic frumos , ca sa nu mai vorbim de corp si greutatea corporala pe care acest mascarici il are macinat de atata alcool si etnobotanice... Fetele alea fara bani , prostutze si sarace , stau si apar langa acest depravat numai pentru un castig in plus. De aici si pana a-l suporta ca primar , este o cale lunga... Pentru ca aceasta facatura de USL(ce asociere in Constanta: Hasotti + Mazare !?!) este la putere , sa speram ca dosarul retrocedarilor al clovnului si adormitului betiv din intersectii (impreuna cu lotul de golani/curve din jurul lor) , nu se va lungi pana la prescrierea faptelor. Iar voi ca ziar , de ce nu actionati pentru indemnarea oamenilor (nu pe prostii care-l admira) sa se faca cu ocazia alegerilor un referendum daca mai merita mascariciul sa fie primar - referendum la fel ca in Mangalia legat de exploatarea sisturilor. Si inca ceva: intrati pe orice site de imobiliare si cautati terenuri de vanzare in Mamaia si veti vedea ca toate spatiile verzi dintre constructii/hoteluri sunt puse la vanzare de catre asa zisii "mostenitori" care aveau dreptul sa le fie retrocedate !?! L-ati vrut primar - spalati-va pe cap cu el si sleahta de absolventi ai celebrului Institut de Marina (plus un subinginer betiv si prostanac de la Politehnica - Moga).

mine
17 noiembrie 2012
Pentru "desteptul" de la pct.4

Bai "Bucurestean" esti prost ca de obicei, tu vorbesti care stati buci la buci cu ala pe care la-i votat"Sa traiti bine", mai ai si tupeu sa scrii.Dute in Roman si cere chilotii lui Udrea la spalat ca voi ii tolerati acolo in Bucuresti pe toti nenorocitii astia.De Boc nu zici nimic?Ca si pe ala l-au votat astia din Cluj.

mishu
18 noiembrie 2012
pt bucurestean!

Nu l-au votat chiar toti mai....puiule nu te mai rotunji atit ca asa e si pe la voi daca te uiti mai bine

Dorin
21 noiembrie 2012
Mizeria si infectia Constantei

Pt pasajul din centrul Constantei nu sunt bani nici de curatat, dar pt pasarele in Mamaia s-au gasit bani. Va place d-lor viitori parlamentari ???

florin
22 noiembrie 2012
XXX

acolo nu este nimic de "furat" deci neinteresant .Acum ne batem pt zona peninsulara sa o amenajam "cu bani europeni", acolo este de supt ca nu mai avem trotoare pe care sa amenajem baruri si cafenele .Acum 4 ani Alexandru sa batea cu pumnul in piept ca va face podul Aurel Vlaicu CIU-CIU Avea o seansa daca expunea pe el patachirele lui Raducu >

transfug
13 iunie 2016
cocina

bravo constanteni ...va meritati soarta ...ati votat cu cine nu trebuia ....chiar ma bucur ca traiti in asa cocina

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : RUȘINEA CONSTANȚEI - Autogara Sud
Miercuri, 27 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Au îngrozit tot cartierul!
Pagina a fost generata in 0.3868 secunde