Concursul de director de la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, sub semnul întrebării! Marinel Ciobanu rămâne interimar

2162
Concursul de director de la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, sub semnul întrebării! Marinel Ciobanu rămâne interimar - fonddirectormarinelciobanu42-1621273666.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat concurs pentru ocuparea a 24 de posturi de directori de case judeţene din întreaga ţară. Pe lista celor înscrişi, 60 la număr, unii îşi desfăşurau activitatea ca interimari, aşa cum este situaţia şi în judeţul Constanţa.

La acest moment, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa (CJAS) este condusă de Marinel Ciobanu, care ocupă această funcţie, de câţiva ani. Cu toate acestea, când a venit vorba de a se înscrie la concursul organizat de CNAS, acesta a preferat să cedeze locul altcuiva. Între timp, la concurs, pentru Constanţa, s-a înscris un candidat, dar nici acesta nu s-a mai prezentat. Având în vedere această situaţie, actualul manager este obligat să rămână la şefia CJAS, până când Casa Naţională va organiza un nou concurs şi va exista un candidat care să ia parte la probe şi, pe deasupra, să le şi promoveze. Spunem asta, în contextul în care, la nivel naţional foarte puţini candidaţi au reuşit să obţină note de trecere a concursului.

„Voi rămâne pe funcţie până când se va ocupa postul prin concurs. Am aflat că a fost un candidat, care nu s-a prezentat la proba scrisă. Eu nu m-am înscris la concurs din motive personale, dar acum asigur interimatul, până se va ocupa postul. Oricum, se ştie că există intenţia de a se organiza un nou concurs cât de curând”, a declarat Marinel Ciobanu, pentru „Cuget Liber”.

Ce s-a întâmplat cu persoana care, iniţial, şi-a manifestat dorinţa de a veni la cârma CJAS şi apoi s-a răzgândit? Nimeni nu știe. Cert este doar că atribuțiile unei astfel de instituții din domeniul sănătății implică mari responsabilități, în contextul în care casele județene au de gestionat un buget uriaș, de miliarde de lei, anual. Poate s-a speriat de răspunderea uriașă pe care ar avea-o conducând o astfel de instituție, poate a decis că nu este potrivit pentru așa ceva sau, poate, nu l-a vrut partidul!

Pentru că situația de la Constanța este valabilă și în alte județe, mulți candidați neprezentându-se în data de 6 mai la concurs, este evident că posturile nu vor fi ocupate și ca urmare, procedura va fi reluată. Mai mult decât atât, la două Case de Asigurări de Sănătate nu s-a scos postul la concurs, la alte trei nu s-a înscris niciun candidat, la o alta s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecția dosarelor, iar la 14 case s-a înscris cel puțin un candidat care putea participa la proba scrisă, dar nu s-au prezentat, au precizat reprezentanții CNAS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2736 secunde