Consilierii județeni s-au reunit în ședință ordinară. CE PROIECTE AU VOTAT

247
Consilierii județeni s-au reunit în ședință ordinară. CE PROIECTE AU VOTAT - cjc-1639409848.jpg
Astăzi, Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat 14 proiecte de hotărâre ce au vizat rectificarea bugetelor instituțiilor subordonate CJC. Printre acestea, amintim rectificarea bugetelor instituțiilor de cultură, a instituțiilor medicale precum și a celor educaționale.
 

În ceea ce privește bugetul Muzeului de Artă Constanța, acesta a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 15.000 lei, din venituri proprii, de la valoarea de 2.485.000 lei, la 2.500.000 lei. Pentru alte trei instituții de cultură, bugetele au fost rectificate în sensul diminuării acestora, mai exact, bugetul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a fost diminuat cu suma de 213.261 lei, de la 10.490.330 lei, la 10.277.069, această modificare fiind reflectată la capitolul cheltuieli și reprezentând subvenție cheltuieli de personal. În cazul Teatrului de Stat Constanța, bugetul a fost diminuat cu suma de 164.700 lei, de la 8.111.250 lei, la 7.946.550 lei, rectificare necesară bunei funcționări a instituției de cultură, până la sfârșitul anului curent. Tot despre o diminuare a bugetului vorbim și în cazul Teatrului pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de mare”, cu suma de 354.000 lei, de la 3.867.015 lei, la 3.513.015 lei.


Rectificări între articolele bugetare, fără a influența însă valoarea totală a bugetului, au fost prevăzute în cazul altor două proiecte de hotărâre, respectiv pentru Biblioteca Județeană „I.N.Roman” Constanța, unde bugetul rămâne neschimbat, cu o valoare totală de 5.212.000 lei, iar în ceea ce privește Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, totalul veniturilor sunt în sumă de 15.240.000 lei.


Pe ordinea de zi de astăzi s-a aflat și rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli a două instituții medicale, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și “Unitatea de Asistență Medico-Sociala Agigea”. Dacă în cazul SCJU Constanța vorbim de o majorare a bugetului, cu suma de 734.450 lei, în cazul celei din urmă instituții medicale vorbim de o rectificare în sensul redistribuirii unor sume între articole bugetare, astfel că, bugetul rămâne la același nivel.


În ceea ce privește Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Delfinul” Constanța, au fost suplimentat bugetul cu suma totală de 494.600, din care 269.000 lei sunt necesari asigurarii drepturilor de hrană si cazarmament ce se acorda elevilor cu cerințe educaționale speciale, iar suplimentarea cu suma de 225.600 lei este necesară în vederea achitării burselor școlare pentru un număr de 188 de beneficiari, până la sfârșitul anului 2021. Bugetul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța a fost rectificat și el prin majorarea cu suma de 344.000 lei. Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța i-a fost aprobată majorarea bugetului cu suma de 456.000 lei.
 

 Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 și modificarea listei de investiții, pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, în sensul operării unor modificări între articole bugetare. Și bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost rectificat prin suplimentarea cu suma de 8000 de lei, necesară acoperirii cheltuielilor de bunuri și servicii.


 Proiectul de hotărâre privind amânarea organizării Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc ‘’Dan Moisescu”, pentru prima jumătate a anului 2022, precum și diminuarea bugetului necesar organizării Concertului Extraordinar de folclor Ansamblul Folcloric “Brâulețul”. Aceste modificări au intervenit ca urmare a prelungirii stării de alertă la nivel național, și implicit, a necesității asigurării unui mediu cât mai sigur din punct de vedere epidemiologic tuturor participanților la evenimentele culturale și acțiunile Centrului Cultural Judetean Constanța „Teodor T. Burada”.
 

În urma rectificărilor bugetare ale instituțiilor subordonate, a fost modificat și Bugetul de Venituri si Cheltuieli al Judetului Constanta, pentru anul 2021. Astfel, acesta a fost suplimentat cu suma de 1.890.646 lei, veniturile totale în acest moment fiind de 496.853.711 lei.


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat aprobarea transmiterii unei solicitării Primăriei Municipiului Constanța, pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unor bunuri imobile, Morga-C5, Capela Mortuara-C7 și terenul aferent, din domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanța în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța, care a întrunit un număr de 33 de voturi pentru.
 

Aprobarea protocolului de colaborare între Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică "Acad. David Davidescu" și UAT Județul Constanța, a făcut obiectul unui alt proiect de hotărâre care a primit un număr de 34 de voturi pentru. Scopul proiectului este acela de a sprijini dezvoltarea durabilă, bioeconomia și conservarea biodiversității.


Proiectul privitor la aprobarea transmiterii unei solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil, din proprietatea publică a Municipiului Constanța, în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța, a primit un număr de 31 de voturi pentru. Solicitarea se referă la un imobil situat în B.dul Mamaia nr. 331A, mun. Constanța, județ Constanța, teren aferent Pavilionului Expozițional. Scopul transmiterii terenului este acela de a reîntregii proprietatea, respectiv terenul aferent construcției Pavilion Expozițional.
 

Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din impozitul pe profit în anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care UAT-urile din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, a reprezentat un alt punct important aflat pe ordinea de zi. Astfel, în urma analizării solicitărilor scrise primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor formulate în vederea repartizării sumelor, a fost întocmită o propunere de repartizare a sumelor, pe care o puteți consulta aici.


Tot astăzi, consilierii județeni au fost solicitați să dezbată și să voteze nominalizările pentru comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale Secretarului General al județului Constanța. Astfel, la propunerea inițiatorului proiectului, președintele CJC, Mihai Lupu, au fost nominalizați consilierii județeni Geanina Topolov și Stelian Gima, propunere care a întrunit 27 de voturi pentru.


Ședința de astăzi a fost condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima și s-a ținut în regim de videoconferință, fiind prezenți 36 de consilieri județeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4961 secunde