Constanţa, în sărbătoare. Maraton de vaccinare şi evenimente sportive şi culturale

1293
Constanţa, în sărbătoare. Maraton de vaccinare şi evenimente sportive şi culturale - fondconstantainsarbatoare-1621447312.jpg

Articole de la același autor

Constanţa se pregăteşte de sărbătoare, weekendul acesta, cu prilejul cinstirii, pe 21 mai, a Sfinţilor Constantin şi Elena. Vor fi trei zile de evenimente culturale, sportive şi de responsabilitate socială, la care sunt invitaţi toţi locuitorii oraşului şi turiştii veniţi în vacanţă pe litoral.

Startul aniversării va fi dat chiar pe Lacul Tăbăcărie, vineri, 21 mai, la o plimbare cu caiace de agrement, între orele 17.00 şi 18.00, şi pe malul mării, în cartierul Santa Maria Bay, la o plimbare cu bicicletele, între orele 18.30 şi 19.30, organizate de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. Tot acolo, iubitorii de sport sunt invitaţi la o clasă de gimnastică aerobică. Pe faleza de la Cazino, la gradenele din faţa Comandamentului Flotei, fanfara RAJA va susţine un concert de 40 de minute, tot vineri, de la ora 17.

În aceeaşi zi, de la ora 11.00, la Bibilioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” va fi vernisată expoziţia „Constanţa de azi, Constanţa de ieri: file de istorie”, iar, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, va fi prezentată „Cartea roşie a Mării Negre”. În intervalele 10.45 – 11.00, 14.45 – 15.00, pentru publicul prezent la demonstraţiile delfinilor, va avea loc prezentarea mamiferelor marine, biologia, fiziologie, ecologia şi etologia celor trei specii de delfin din Marea Neagră, precum şi ameninţările actuale, poluarea mediului acvatic cu plastic, plase pescăreşti.

Şi pentru că încă suntem în pandemie, Primăria municipiului Constanţa, Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică, Spitalul Judeţean şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret au organizat, în Portul Tomis, un maraton de vaccinare anti-covid. Acesta se va desfăşura în zona parcării, într-unul din autobuzele etajate ale CT BUS. Oricine va dori va putea primi o doză din serul Pfizer, prezentându-se doar cu buletinul. În cadrul campaniei de vaccinare se pot înscrie inclusiv minorii, dar doar însoţiţi de un părinte. Centrul de vaccinare va funcţiona sâmbătă, 22 mai, între orele 11.30 şi 20.00, şi duminică, 23 mai, între orele 10.00 şi 20.00.

Spectacol de folclor şi expoziţii foto

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, la sala multifuncţională „Jean Constantin”, de pe bulevardul Ferdinand, Centrul Cultural Judeţean „Teodor T. Burada” ne invită la un spectacol extraordinar de folclor. Într-o împletire armonioasă, vor fi prezentate suite instrumentale şi coregrafice pregătite de orchestra şi dansatorii ansamblului folcloric profesionist „Izvoarele Dobrogene” şi recitaluri ale unor artişti consacraţi.

La Planetariu, pe tot parcursul weekendului, vor avea loc demonstraţii ale sistemului solar şi găurile negre, de la orele 11.45, 13.00, 15.20 şi 17.00. Duminică, 23 mai, la Microrezervaţie va avea loc evenimentul „Grădini botanice din România prezente la Constanţa”, o expoziţie fotografică inedită. De asemenea, vor fi prezentate expoziţii cu peisaje acvatice din deltă şi cu grădini zoologice.


Din programul sărbătorii, nu vor lipsi nici spectacolele de teatru, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, la Teatrul „Căluţul de mare”, la Teatrul de Stat Constanţa şi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0867 secunde