CONSTANŢA. Marinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei

341
CONSTANŢA. Marinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei - boboteazajpg-1672920109.jpg

Articole recomandate

Marinarii şi scafandrii militari vor participa pe 6 ianuarie, la activităţile prilejuite de sărbătoarea Bobotezei ce sunt organizate în municipiul Constanţa de Arhiepiscopia Tomisului, a informat, joi, Statul Major al Forţelor Navale Române.

Marinarii militari vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală şi portul turistic Tomis, în cadrul unei procesiuni.

"Forţele Navale Române participă vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 10.30, la Constanţa, la activităţile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului. Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forţelor Navale, vor fi prezenţi în faţa Catedralei 'Sfinţii Petru şi Pavel' şi vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală şi Portul Turistic "Tomis", împreună cu soborul de preoţi, carele cu apă şi credincioşii participanţi la procesiunea religioasă", se arată într-un comunicat de presă transmis de Forţele Navale Române.

Zece înotători profesionişti vor lua parte la recuperarea crucilor aruncate în mare de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

"La slujba de sfinţire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu şase scafandri de asigurare, zece înotători profesionişti şi două bărci de tip "Bombard" cu câte doi scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire şi gestionare a eventualelor situaţii de urgenţă", se mai spune în comunicat.

Conform sursei citate, la slujba de Bobotează vor mai fi prezente şi cadre militare ale celorlalte categorii de forţe din Armata României şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din garnizoana Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0416 secunde