Constanța, sub avertizare de ninsori abundente

2134
2
Constanța, sub avertizare de ninsori abundente - constantasubcod-1419776180.jpg

Articole de la același autor

După câteva zile cu soare și temperaturi ridicate, sfârșitul de an aduce ninsori și viscol la Constanța. Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori și viscol care se va menține până în această noapte. Pentru cei care și-au făcut planuri de vacanță

în afara județului, trebuie să fie atenți la pericolele de pe șosele - polei și gheață și să își echipeze mașinile corespunzător înainte să plece la drum.

Meteorologii au emis două atenționări COD GALBEN de ninsori pentru aproape 30 de județe din România. Ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

În Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Olteniei, vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori și viscol, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40-50 l/mp.

Cât privește Constanța, primul cod galben a intrat în vigoare încă de pe data de 28 decembrie când a început să ningă viscolit, iar rafalele de vânt au depășit 45-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori și viscol ce va cuprinde județul Constanța până în această noapte. Conform prognozei meteo, precipitațiile mixte se vor transforma treptat în ninsori abundente în prima parte a nopții și se va depune polei. Vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40-50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70-80 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Autoritățile locale, pregătite de vreme rea

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța a acționat pentru deszăpezire și combaterea poleiului, pe parcursul zilei de 27 decembrie, atunci când a intrat în vigoare primul cod galben de ninsori și viscol, cu un număr de 44 de mașini și utilaje cu lamă, a mobilizat 120 de drumari, a împrăștiat 450 de tone de material antiderapant în zonele predispuse la formarea gheții și a poleiului, pe întreaga rețea de drumuri județene. RAJDP a acționat și în cursul zilei de ieri, începând cu ora 04,00, cu un număr de 36 de mașini și utilaje cu lamă, a mobilizat 100 de drumari, a împrăștiat 300 de tone de material antiderapant în zonele predispuse la formarea poleiului, pe întreaga rețea de drumuri județene. Instituția este pregătită de intervenție și în această noapte, urmând a se acționa pentru deszăpezire pe parcursul nopții și în această dimineață, în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice. În general, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de 1- 6 cm , putând apărea porțiuni acoperite de gheață sau polei. Reprezentanții instituției le recomandă constănțenilor să nu plece la drum, mai ales pe timpul nopții și să evite porțiunile de drum fără trafic.

Șoferi, atenție la drum!

Pentru șoferii care se încumetă să plece la drum pe vreme rea, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență face următoarele recomandări: "Asigurați-vă sare și ni-sip pentru topirea gheții și îmbunătățirea aderenței pe căile circulabile. De asemenea, trebuie să aveți la dum-neavoastră unelte de îndepărtare a zăpezii și combustibil în cantitate suficientă. De asemenea, înainte de a pleca, urmăriți buletinele meteorologice și informațiile autorităților locale responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență".

Comentează știrea

afacere
29 decembrie 2014
Oportunitate

Auto Empire Group este un proiect dezvoltat de compania Landford Limited, ce detine un concept unic de a face o afacere profitabila, oferind posibilitatea achizitionarii unei masini de prestigiu si obtinerea unui profit considerabil. Planul de marketing este format din doua programe accesibile, iar platile sunt efectuate in diferite stadii de progres individual si al partenerilor. Vrei sa te implici si ai nevoie de mai multe informatii? Trimite un e-mail cu titlul AEG la adresa: [email protected]

RODICA
29 decembrie 2014
Cea mai serioasa oferta de lucru!

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Social : Când iese soarele,  la Constanța
Duminică, 28 Decembrie 2014
Stire din Social : RAJA, pregătită de ninsori și viscol
Pagina a fost generata in 0.5611 secunde