CONSTANȚA, sub AVERTIZARE METEO de CANICULĂ. Iată cum să faci față arșiței

418
CONSTANȚA, sub AVERTIZARE METEO de CANICULĂ. Iată cum să faci față arșiței - canicula591024x7681024x682-1470380442.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă, valabilă petru Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Așadar, de azi, ora 9,00 și până duminică, ora 23,00, temperaturile vor fi extrem de ridicate.


xxx


Căldură excesivă generează disconfort, însă temperaturile foarte ridicate pot crea probleme grave ba pot duce chiar și la pierderea de vieți omenești. Printre efectele nedorite se numără deshidratatea, care poate cauza sete, slăbiciune fizică, amețeală, palpitații ale inimii și chiar leșin. Epuizarea din cauza căldurii apare atunci când corpul pierde apă și sarea, din cauza transpirației excesive. Răul de căldură survine atunci când organismul își pierde abilitatea de a se răci și, atunci, este nevoie de ajutor medical.


Citește și 






În intervalul menționat, vremea va deveni caniculară în sudul și sud-estul țării. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei și în sudul Moldovei, în orele amiezilor, se vor înregistra local temperaturi maxime de 35...36 de grade, izolat 37 de grade în Lunca Dunării. Disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie (cu precădere în Câmpia Română), iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, posibil, va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2342 secunde