Constănţenii au strâns peste 50.000 lei pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecţioase

5747
Constănţenii au strâns peste 50.000 lei pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecţioase - x-spital-1698568991.jpeg

Articole de la același autor

Ediţia I a evenimentului caritabil „Generozitate”, organizată, în acest weekend, de Fundația „Pontica”, Primăria Constanța și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, a fost un succes. Acţiunea a avut ca scop strângerea de fonduri, care să ajute la reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a cărui secţie de terapie intensivă a ars în totalitate, în urmă cu doi ani.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, evenimentul a adus laolaltă constănțeni, într-un act de solidaritate fără precedent, demonstrând importanța mobilizării comunității pentru o cauză bună. Orchestra, corul și soliștii teatrului de la malul mării i-au răsplătit cu un spectacol de neuitat pe cei 233 de spectatori datorită cărora s-a strâns suma de 46.600 lei. Totodată, vânzarea de tablouri donate de tinerii artiști studenți ai Universității „Ovidius” și profesorii lor și vânzarea colecției revistei de cultură „Tomis” au adăugat la această sumă alţi 3.455 lei, ridicând astfel suma donațiilor către SCBI la 50.055 lei.

Reamintim că, în prezent, Primăria Constanța derulează investiții în valoare de 20 milioane de euro la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Construcția și dotarea aripii modulare va fi urmată de consolidarea și reabilitarea corpului vechi. În acest context, donația rezultată în urma evenimentului caritabil poate părea o picătură într-un ocean, dar, de fapt, importanța ei simbolică este cu mult mai mare, reprezentând dorința comunității de a contribui la susținerea unui demers constructiv, important pentru orașul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4586 secunde