Vestigii arheologice din perioada romană, descoperite în curtea Spitalului de Boli Infecţioase

4792
1
Vestigii arheologice din perioada romană, descoperite în curtea Spitalului de Boli Infecţioase - x-vestigii-1-1695381587.jpeg
De câteva luni, curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa s-a transformat într-un adevărat şantier, aici urmând a funcţiona, în scurt timp, spitalul modular. Potrivit Primăriei Constanţa, după obținerea autorizației de cercetare arheologică de la Ministerul Culturii și începerea săpăturilor propriu-zise, în timpul execuției lucrărilor au fost descoperite vestigii arheologice. Săptămâna aceasta, în timpul desfășurării cercetării arheologice, săpăturile au scos la iveală, până în acest moment, existența a opt morminte de incinerație și de inhumație, din perioada romană (secolele II-III p.Chr.).

În interiorul acestora, pe lângă rămășițele umane, s-au găsit mărgele de sticlă și obiecte și fragmente ceramice. Vestigiile de acest tip sunt apariții frecvente pentru zona noastră. „În acest moment, în perimetrul dedicat cercetării arheologice, lucrările au fost sistate, continuă cercetarea arheologică, dar acest fapt nu împiedică desfășurarea celorlalte lucrări.

Întreaga zonă în care se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este situată în perimetrul Necropolei orașului antic Tomis. În timpul executării altor construcții din zonă, în anii anteriori, au mai fost descoperite astfel de morminte, iar lucrările au continuat”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Conform specialiștilor, procedura este ca, în momentul unor astfel de descoperiri, să fie ridicate rămășițele umane și obiectele găsite, iar locul este redat lucrărilor curente. Reamintim că etapa I a construirii Spitalului Modular s-a finalizat și acum lucrările continuă la interior: realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat, urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești. 

Comentează știrea

Hjkkk
23 septembrie
Ftghhj

Da-l dracu de spital, opriti lucrarile ca trebuie sa dezgropam si sa studiem oala de noapte a lu' tanti Geta, curva satului, care statea pe calea Callatis nr.2 din cetatea Tomis. Ne place istoria, o respectam, ne cacam pe noi si dezgrobam orice recipient de clisma. Dar muzeul de istorie este o ruina catalogata deja ca si pericol public de toate afisele de pe el. Pai ori respectam istoria ori nu ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3517 secunde