Descoperire prețioasă a arheologilor români: vestigii vechi de 7000 de ani!

319
Descoperire prețioasă a arheologilor români: vestigii vechi de 7000 de ani! - captureneamt3acl13august2022-1660376032.jpg

Articole de la același autor

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din cadrul Complexului Muzeal Naţional Neamţ.

Descoperirile au fost făcute pe şantierul arheologic de la Topoliţa, o localitate aflată la opt kilometri sud de oraşul Târgu-Neamţ.



Cele mai spectaculoase sunt micile statuete de lut care făceau parte din recuzita religioasă a oamenilor de acum 6.500 de ani.



"Descoperirile atribuite Culturii Ceramicii Liniare în judeţul Neamţ şi în zona subcarpatică a Moldovei sunt puţin numeroase, iar ceea ce am descoperit noi la Topoliţa în această campanie de săpături ne confirmă faptul că avem de a face cu o nouă aşezare a cărei vechime aproximativă este de 7.000 de ani. Desigur, cele mai consistente descoperiri pe care le avem în situl de la Topoliţa aparţin culturii Precucuteni, deci strămoşilor faimoasei culturi Cucuteni. M-am bucurat să constat că şi în acest an ni s-au alăturat tineri inimoşi, care au dorit să sprijine prin efortul lor un demers ştiinţific important", a declarat, pentru AGERPRES, responsabilul ştiinţific al şantierului aheologic, Vasile Diaconu. Citește mai departe...



Sursa foto Vasile Diaconu / Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.538 secunde