Construiți sau remodelați un apartament? Cât costă materialele de construcție?

159
Construiți sau remodelați un apartament? Cât costă materialele de construcție? - articol-1655983931.jpg

Articole recomandate

Bugetul este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când porniți un proiect de construcție. Acesta trebuie construit pornind de la nevoile care țin de utilitate, luând totodată în considerare și aspecte de ordin estetic. Fie că e vorba de o construcție nouă sau de remodelarea unui apartament vechi, prețurile materialelor sunt cele care vă dictează în mare parte opțiunile.


Bugetul poate să fie diferit de la un caz la altul. Acesta trebuie stabilit în funcție de zona apartamentului pe care vreți să îl construiți sau să îl renovați. De exemplu, o baie va costa diferit de un dormitor sau o bucătărie. Renovarea unui întreg apartament va necesita un buget mai mare.


Cum construiți bugetul?


Constituirea bugetului va ține și de calitatea materialelor folosite, dar și de amploarea lucrărilor, mai ales dacă aveți în vedere schimbarea instalațiilor electrice și sanitare, montarea parchetului, amplasarea unor corpuri de iluminat, a electrocasnicelor și montarea mobilei.


Unele modificări sunt mai importante decât altele, așa că ar trebui să aveți vedere acest lucru. Așa că atunci când începeți să faceți lista, puneți mai întâi lucrările și obiectele esențiale, iar apoi începeți să treceți lucrurile mai puțin importante. Astfel vă asigurați că banii se duc spre ceea ce e absolut necesar.


Atunci când vă apucați de renovat, ar fi bine ca apartamentul să fie gol, să nu aibă mobilă, pentru că aceasta va trebui oricum manevrată peste tot și există posibilitatea ca, la final, să fie plină de praf și vopsea. Dacă apartamentul nu e gol, atunci ar fi bine să acoperiți lucrurile pe care le aveți și să faceți curățenie zilnică, astfel ca praful să nu ajungă peste tot.


De unde începeți cu modificările?


Să spunem că vreți să renovați un apartament cu două camere și nu știți de unde să începeți. Gândiți-vă că, pentru un asemenea apartament, ar trebui: instalație electrică ( contor, prize și întrerupătoare ), renovarea completă a bucătăriei ( podeaua nivelată, montarea gresiei și a faianței ), renovarea completă a băii ( montare gresie și faianță, montarea căzii, a chiuvetei, a vasului de toaletă), recondiționarea pereților, montarea parchetului pe hol și în camere, montarea a 4 uși noi de interior, montarea geamurilor cu plase de țânțari și închiderea completă a balconului.


Cam care ar fi prețurile?


Asemenea lucrări țin, de regulă, undeva în jur de două luni, bineînțeles durata depinzând de echipa cu care lucreați. Iar costurile totale ale renovării care includ toate cele menționate mai sus sunt undeva în jur de 6500 de euro. Ca idee, renovarea unui apartament cu două camere poate atrage niște costuri cuprinse între 20000 și 40000 de lei, în funcție de vechimea apartamentului și preferințele celui care dorește renovarea.


Ca o formulă de calcul pentru renovarea unui apartament, puteți estima un cost de 100 euro pe metru pătrat. Dar dacă vreți ceva mai detaliat, puteți da click aici pentru un calculator materiale constructii.


De reținut e că renovarea nu include și mobilarea. Așa că ar fi bine să faceți un buget separat și pentru mobilare, pentru a vă asigura că rămâneți în grafic cu banii.


Luați în considerare și factorul timp, pentru că o renovare poate dura chiar și câteva luni. E important de știut asta, mai ales dacă e singura locuință sau dacă e o proprietate pe care o dați în chirie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6023 secunde