Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa, Toma Matei:

"Ne dorim să organizăm din nou, după mulţi ani, «Mănuşa Litoralului»!"

419

Articole de la același autor

Boxul constănţean dă semne de revigorare, fapt demonstrat de medaliile cucerite de pugiliştii de la CS Farul, CS Năvodari, CS Medgidia ori Litoral Mangalia în competiţiile naţionale. În plus, un turneu de mare tradiţie, „Mănuşa Litoralului”, ar putea fi din nou organizat la malul mării.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box (AJB) Constanţa, arbitrul internaţional AIBA Toma Matei, care a urcat personal în ring, chiar zilele trecute, la Gala de la Clubul Loft din Mamaia, este de părere că, la mal de mare, „nobila artă” începe să revină, uşor-uşor, în lumina reflectoarelor.

„Avem sportivi de mare perspectivă, iar activitatea este consistentă nu numai la Constanţa, unde CS Farul rămâne clubul etalon, ci şi în întreg judeţul. Avem centre bine organizate, cu tehnicieni pricepuţi şi sportivi ambiţioşi la Medgidia, Năvodari sau Mangalia.

Sportivii noştri au cucerit medalii la Campionatele Naţionale, la Cupa României şi la alte gale organizate în ţară. Foarte important, acţiunile de selecţie continuă chiar şi pe perioada de vară, antrenorii sunt în căutare de copii dornici de a face performanţă la box”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele AJB Constanţa, Toma Matei.

Acesta a mai dezvăluit că unul dintre principalele obiective ale sezonului îl reprezintă organizarea unui turneu de mare tradiţie la Constanţa: „Mănuşa Litoralului”.

„Au trecut mulţi ani de când nu a mai fost organizată «Mănuşa Litoralului», ne dorim foarte mult să reedităm acest turneu. Sperăm să fim susţinuţi în demersul nostru atât de către Federaţia Română de Box, cât şi de administraţia locală.

De asemenea, ne-am propus să organizăm şi Memorialul «Nicu Chioveanu», la Mangalia, acolo unde a crescut generaţii de campioni”, a explicat preşedintele Toma Matei.

XXX

Ziua Olimpică este o sărbătoare anuală a sportului, care marchează ziua înfiinţării Comitetului Olimpic Internaţional, la Paris, în 1894, când Pierre de Coubertin a reînviat Jocurile Olimpice antice. Această zi, celebrată pentru prima dată pe 23 iunie 1948, este dedicată acţiunilor prin care lumea poate deveni un loc mai bun prin intermediul sportului.

Cu ocazia Zilei Olimpice 2022, o sărbătoare a sportului, a sănătăţii şi a momentelor petrecute împreună, evenimentele organizate în toată lumea au rolul de a-i motiva pe oameni să fie activi şi să facă mişcare.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a marcat această zi cu o însemnătate deosebită împreună cu Clubul Sportiv Farul, prin Gala demonstrativă de box organizată, joi, 23 iunie, la Complexul Sportiv „Tomis” din strada Flămânda, eveniment la care au participat cadeţi, juniori, tineret şi seniori de la cluburile CS Farul, CSM Brăila, CS Litoral Mangalia, CS Medgidia şi CS Vulturul Tulcea.

Foto: Arhiva Cuget Liber

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6042 secunde