Doliu în boxul românesc. A murit fostul medaliat olimpic Costică Dafinoiu

272
Doliu în boxul românesc. A murit fostul medaliat olimpic Costică Dafinoiu - 1-1654686184.jpg
Este doliu în boxul românesc, după ce antrenorul Costică Dafinoiu, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, la categoria semigrea (81 kg), a decedat la vârsta de 68 de ani, informează Federaţia Română de Box.

Dafinoiu a început să boxeze la vârsta de 15 ani, activând la secţia de box a CS Progresul Brăila, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Lică. Un an mai târziu, Costică Dafinoiu a trecut la avansaţi, unde l-a avut antrenor pe Ion Turcu. După cinci luni de pregătire, a ieşit campion naţional la juniori, terminând toate meciurile susţinute înainte de limită.

Primul mare turneu de box la care a participat a fost Cupa Prietenia, de la Galaţi, din 1973, iar în 1974 a participat, în premiera, la Turneul Internaţional ''Centura de Aur", care s-a desfăşurat la Bucureşti.

În 1976 a făcut parte din delegaţia Romaniei care a participat la JO de la Montreal, unde a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 81 kg.

S-a retras din activitatea competiţională în anul 1981 şi a urmat Şcoala de antrenori, după absolvirea acesteia devenind antrenor de box în Brăila, la fostul Box Club, devenit ulterior CSM Brăila

„Dumnezeu să te odihnească în pace, Dafinoiu Costică! Vei rămâne în inimile noastre ca un adevărat campion, caracter, om şi mai ales prieten. Viitoarele generaţii de sportivi îşi vor aminti cu drag de tine”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Box.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Box 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2266 secunde