Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale din orașul Constanța

485
Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale din orașul Constanța - strada-sentinelei-1-1694080302.jpeg

Articole de la același autor

Programul de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe străzi din Constanța. Echipele societății Confort Urban intervin în mai multe zone.

Pe strada Liliacului din cartierul Km 5, pe tronsonul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu și strada Arcului, sunt recondiționate trotuarele. De asemenea, au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal. Au fost construite, totodată, casete pentru spații verzi pe aliniamentele stradale unde se vor planta copaci.

Pe strada Chiliei, pe sectorul delimitat de strada Viceamiral Ioan Murgescu și strada Ion Rațiu și pe strada Maramureș, pe tronsonul cuprins între strada Panait Cerna și strada Ion Rațiu, au loc lucrări ample de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

În cartierul Palazu Mare, pe strada Sentinelei, se scot dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani, se stabilizează terenul cu piatră, iar la final se va așterne un strat nou de asfalt. Pe strada Topolog se reabilitează aleile de acces în scările blocurilor, precum și cele dintre blocuri. Mai mult decât atât, s-au montat borduri noi, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră peste care se va turna stratul de asfalt. Lucrări similare au loc și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe tronsonul delimitat de strada Soveja și bulevardul Tomis. Se montează pavele și borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră. Reprezentanții societății Confort Urban fac apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde