Contoare electrice inteligente în cartierul Inel II din Constanța și în stațiunea Mamaia

328
Contoare electrice inteligente în cartierul Inel II din Constanța și în stațiunea Mamaia - instalaresmartmeter1-1463923045.jpg

Articole de la același autor

28.000 de contoare inteligente vor fi montate în județul Constanța, în perioada următoare, până la sfârșitul anului. Enel a inclus pe lista celor care vor intra într-un proiect pilot cu contorizare inteligentă atât abonați din zone urbane, cât și din mediul rural. Astfel, vor fi montate contoare inteligente în localitățile Vama Veche, 2 Mai, Limanu, Schitu, Costinești, Mamaia Sat, Mamaia Nord, Năvodari, dar și în cartierul Inel II din Constanța.

Este vorba despre cel de-al doilea proiect pilot de contorizare inteligentă, aprobat recent de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Proiectul vizează instalarea, în acest an, a peste 110.000 de contoare inteligente în Dobrogea, Muntenia Sud și Banat, prin companiile locale de distribuție.

Anul trecut, au fost instalate contoare inteligente pentru peste 30.000 de clienți. Cele două proiecte deschid astfel calea pentru implementarea la scară largă a contorului inteligent pentru cei 2,7 milioane de clienți ai Enel în România.

"Datorită contoarelor inteligente, clienții vor avea acces la informații detaliate cu privire la consumul de energie, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și planifica eficient utilizarea de energie. Pe măsură ce nevoile clienților evoluează prin introducerea de electrocasnice inteligente și generarea distribuită, care îi transformă în mici producători de energie, instalarea de contoare inteligente va deveni tot mai necesară. Contoarele inteligente sunt o poartă către viitor, deschizând calea spre rețele și orașe inteligente. Prin tehnologiile inteligente pe care le implementăm în întreaga lume, Enel conduce revoluția digitală în industria energetică", a declarat Georgios Stassis, country manager Enel în România.

Citire la distanță și mai puține pene de curent

Clienții incluși în proiectul pilot vor beneficia de citiri de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Pe de altă parte, contoarele inteligente vor comunica distribuitorului de la distanță în ce locuri clienții sunt cel mai afectați de pene de curent, permițându-i unui sistem de contorizare inteligentă pe deplin funcțional să indice zonele unde necesitatea de investiții în rețea este mai mare, astfel încât distribuitorul să poată interveni rapid acolo unde este nevoie. Un sistem de contorizare inteligentă complet operațional poate contribui la îmbunătățirea calității rețelei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde