Copiii din centrele de plasament, acțiune împotriva fenomenului de umilire

246
Copiii din centrele de plasament, acțiune împotriva fenomenului de umilire - copiii-1562535178.jpg

Articole de la același autor

Bucurie maximă, zilele trecute, în rândul copiilor și tinerilor de la centrele de plasament "Ovidiu" și "Delfinul". Ei au urcat pe scena Centrului Multifuncțional "Jean Constantin", unde au făcut parte dintr-un spectacol care a avut ca temă lupta împotriva bullyngului, un fenomen ce tinde să ia amploare în școlile din județul nostru, susțin reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.


Specialiștii spun că, în zilele noastre, unul din cinci copii umilește în mod repetat un alt copil la școală, iar fenomenul ia din ce în ce mai multă amploare. 


Acțiunile au loc atât în mediul online, cât și prin interacțiunile directe în cadrul colectivităților din care fac parte, sute de elevi trecând prin experiențe traumatizante care lasă urme adânci mai târziu. 


Psihologii sunt de părere că acest comportament violent reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic care poate conduce la traume și repercusiuni ireversibile asupra copilului și a modului în care acesta se adaptează la societate. Ceea ce conduce, însă, la acest comportament este în primul rând violența din mediul familial. Al doilea factor major ține de școală și de faptul că în școlile din România, la nivel de programă școlară, nu avem conținuturi pedagogice care să îi ajute pe copii să dezvolte relații de cooperare, de empatie ori de comunicare asertivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3224 secunde