Cresc pedepsele și amenzile pentru cruzimea împotriva animalelor

221
Cresc pedepsele și amenzile pentru cruzimea împotriva animalelor - animale-1652447686.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, informează Administraţia Prezidenţială. Prin acest act normativ cresc limitele pedepselor şi amenzilor în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale, iar zoofilia este introdusă în această categorie.Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004, în sensul majorării limitelor speciale ale pedepselor şi ale amenzilor contravenţionale prevăzute în actul normativ de bază.

Prin modificarea actului normativ a fost introdusă şi o prevedere conform căreia zoofilia este considerată cruzime faţă de animale. În plus, animalul aflat într-o situaţie de pericol este considerat şi animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, au mai stabilit deputaţii.


„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii”, potrivit legii promulgate.Citește mai departe


Pagina a fost generata in 0.293 secunde