Amenzi şi nenumărate deficienţe în domeniul panificaţiei

224
Amenzi şi nenumărate deficienţe în domeniul panificaţiei - panficatie1-1650390951.jpg
La începutul lunii aprilie s-a desfășurat, la nivel național, campania de control la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul panificației. În cadrul verificărilor, a fost vizat modul în care aceștia respectă prevederile legale cu privire la: angajarea personalului (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia Revisal), timpul de muncă, repausuri periodice, identificarea neconformităților și stabilirea măsurilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă. Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă au efectuat 1.236 controale, cu următoarele rezultate: 285 de sancţiuni aplicate angajatorilor pentru încălcarea prevederilor legale, din care 98 de amenzi și 187 de avertismente, și s-au dispus 1.162 de măsuri.

De asemenea, au fost depistate 79 de persoane prestând activitate fără contract individual de muncă, pentru care s-au aplicat angajatorilor 34 de sancţiuni pentru munca nedeclarată, din care 26 de amenzi și opt avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de peste un milion de lei, din care 770.000 lei pentru munca nedeclarată.

Cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relațiilor de muncă se referă la nerespectarea dispoziţiilor legale privind durata maximă a timpului de muncă; neacordarea de libere în zilele de sărbătoare legală și neacordarea repausului săptămânal etc. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au efectuat 993 de acţiuni de control cu următoarele rezultate: 1.384 de sancțiuni, din care 67 amenzi, în valoare de 387.100 lei, și 1.447 de măsuri dispuse, în vederea remedierii deficiențelor. De data aceasta, deficienţele au făcut referire la reviziile și reparațiile echipamentelor de muncă, neplanificate în cadrul unităților; neefectuarea verificării tehnice scadente la instalațiile de alimentare cu gaze naturale; amenajarea necorespunzătoare a grupurilor sanitare; funcţionarea defectuoasă a sistemelor de ventilaţie, climatizare şi iluminare; semnalizarea necorespunzătoare a căilor de acces și de circulație etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5946 secunde