Pentru ei, cifrele înseamnă totul! Nouă elevi constănţeni, premiaţi la Olimpiada Naţională de Matematică

4028
1

Articole de la același autor

Nouă elevi constănțeni din clasele V-VI au fost premiați în cursul zilei de marți, 19 aprilie, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Pentru toţi aceşti copii merituoși, Olimpiada Națională de Matematică, desfășurată în perioada 15-19 aprilie, nu a fost decât o nouă provocare, o problemă pe care au rezolvat-o cu succes.





Faza naţională a Olimpiadei Naționale de Matematică a avut loc în oraşul de la malul mării, în perioada 15-19 aprilie, şi i-a implicat, cum am menţionat deja, pe elevii claselor a V-a şi a VI-a. Pentru toți acești copii, pe care îi vom aminti în rândurile ce urmează, pasiunea pentru matematică nu cunoaşte limite. Ei și-au dat seama că sunt atrași de științele exacte încă din primii ani de școală şi acum, ajunși la faza națională, nimic nu li se mai pare greu și au constatat că numeroasele ore alocate studiului acestei discipline au dat roadele scontate. Ce i-a motivat să meargă mai departe și să își dorească să cunoască tot mai multe? De ce le plac cifrele? Acești copii ne-au mărturisit că pasiunea pentru matematică reprezintă pentru ei oportunitatea de a explora mental o multitudine de idei pentru găsirea unui răspuns și eventual pentru descoperiri de noi concepte. Cel mai important, însă, pentru acești copii, matematica reprezintă un fel de a descrie lumea, dar și modul în care o parte a acesteia se potrivește cu alta.




Așadar, premianții Constanței provin de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius” şi Şcoala „Spectrum”. Ei sunt: Andrei Cristian Badelitta, Eric Puşcaşu, Romina Paula Minciu, Alexandru Tudor Calipetre, Luca Mihail Ştefănescu Timoaşcă, Cristian Costea, Gabriel Cristian Vergelea, Andrei Alexandru Strugaru, Izel Elyf Beghim. Elevii au fost însoţiţi la olimpiadă de către prof. Mariana Bacula.

Precizăm că această competiție a fost organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice România și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Participanţii au fost elevi din întreaga ţară, 193 la număr, ei susţinând concursul la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Potrivit reprezentanţilor ISJ, acesta a constat în patru probleme pentru care li s-a solicitat redactarea completă a soluțiilor, punctajul fiecărei probleme fiind de minimum 0 până la maximum 7 puncte.



Inspectorul general al IȘJ Constanţa, Sorin Mihai, a precizat că, aflați în zona unui context internațional care a subliniat în ultimii ani fragilitatea omului, se bucură, acum, alături de aceşti minunaţi copii, în cadrul unui eveniment care onorează Constanța și ne poziționează în fața unei duble provocări: de a ne depăși temerile și de a ne autodepăși limitele.



Preşedintele comisiei de examinare, Bogdan Cristescu ne-a declarat că olimpiada de anul acesta a decurs foarte bine şi a reprezentat o bucurie pentru toată lumea, după doi de ani de pauză. „Constanța a fost o gazdă fantastică, iar eu cred că atât felul în care s-au organizat cei de aici, atât comisia de organizare, cât și sprijinul primit de la autoritățile locale vor fi o foarte bună reclamă pentru acești copii care vor merge în toate județele țării și vor povesti cum au fost primiți. Ce știm noi, cât de multă muncă a fost în luna în care am organizat evenimentul și cât de multe s-au făcut pentru ca acești copii să se simtă bine și să performeze, asta este altceva. Referitor la rezultate, noi spunem că au fost niște rezultate frumoase. Sunt niște copii buni, care au ajuns aici prin multă muncă, pentru că matematica nu este deloc ușoară, la nivel de performanță, dar au avut tot timpul sprijinul părinților și al profesorilor lor”, a precizat Bogdan Cristescu. 





Comentează știrea

Gigi
20 aprilie 2022
Dar restul?

De ce nu scrieti si despre rezultatele celor mai mari, care au concurat la Iasi si Piatra Neamt? Cu cateva zile inainte a avut loc si Olimpiada Nationala de Fizica unde s-au obtinut rezultate excelente. Sunt constanteni care s-au calificat in lotul national! Nici un rand ... Ce sa inteleg, ca scrieti doar despre prieteni si rubedenii? Dupa poze asa pare!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6457 secunde